avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare cheltuieli de judecata

in calitate de partat intr-un proces cu asociatia de locatari am invocat lipsa calitati procesuala ,acesta exceptie a fost admisa de judecator , doresc sa recuperez cheltuielile de judecata ( onorariul avocatului)cum procedez ? daca asociatia de lopersoanei care s-a erijat in presedinte catari nu este recunoscuta impotriva cui ma adresez sa recuperez bani , impotriva persoanei care s-a erijat in presedinte si reprezentatnt legal al acestei asociatiei care nu are calitate procesuala?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:02, 20 Ianuarie 2016
Instanta prin hotarare va obliga partea care pierde procesul la plata cheltuielilor de judecata, in situatia in care aceste cheltuieli au fost solicitate si dovedite. Daca parte in proces este asociatia de proprietari, aceasta va trebui sa plateasca si cheltuielile de judecata la care a fost obligata de catre instanta.
reclamanta a pierdut pe lipsa capacitati procesuale , pot sa cer cheltuieli de judecata daca nu are aceasta calitate?
Cine a semnat acțiunea în calitate de reclamant ar trebui sa plătească.
Da, puteti cere cheltuieli de judecata conform art.453(1) NCPC"Partea care pierde procesul va fi obligata,la cererea partii care a castigat, sa ii plateasca acesteia cheltuieli de judecata."Ori, reclamantul a pierdut procesul, adica s-a respins cererea pe lipsa calitatii procesuale a reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte in proces timpuriu timpuriu presedintele unei asociatii de propietari, care actioneaza ca reprezentant legal in instanta un propietar, este parte in acel proces sau numai asociatia de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am următoarea speță; pot fi chemat in judecata ... gabi1984 gabi1984 Bună ziua, Am următoarea speță: Pot fi chemat in judecata strict pentru achitarea cheltuielilor de judecată? Mentionez ca celuilalt parat i se solicita o ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata timpuriu timpuriu am castigat un proces pe admiterea exseptiei lipsei calitati procesuale ( este vorba de un proces cu o asociatie de locatari ) doresc sa recuperez cheltuielile ... (vezi toată discuția)