buna ziua,
problema este urmatoare:
in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al asociatiei de locatari. cenzorii (cred ca este si vina lor) au depus plangere la politie pentru delapidare, nu s-a concretizat nimic pana acum (deocamdata se strangeau probe). saptamana trecuta a decedat fostul administrator.
se mai poate da in judecata ? se mai poate recupera paguba ?
Dispozitiile in vigoare prevad ca la angajare administartor de imobil,acesta sa prezinte garantii materiale si morale
In cazul dv a fost constituit fondul de garantie?
Culpa existentei prejudiciului apartine inclusiv cenzorului si presedintelui de asociatie
cenzorul detine obligatia legala sa verifice si sa vizeze lunar pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari
Exista posibilitatea realizarii de raport de activitate a administratorului de imobil in baza documentelor contabile
Daca raportul de activitate concluzioneaza existenta de prejudiciu material din culpa administratorului de imobil,asociatia de proprietari poate incerca recuperare prejudiciu de la mostenitorii ex administratorului prin actiune in instanta-daca acestia sunt solvabili
nu stiu daca a fost constituit fondul de garantie. nu cred. a fost administrator vreo 20 de ani.
cenzorii nu au verificat si au mers pe incredere. am inteles ca administratorul nu a predat toate actele (chitantiere, caietele cu evidenta incasarilor banilor din fondul de reparatii).
singurul lucru este sa-i dea in judecata pe mostenitori ?
cenzorii pot fi urmariti si ei penal pentru delapidare ?