avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate catalinb123

Activitate catalinb123

Buna ziua,

Sunt proprietarul unei vile dintr-un cartier rezidential - si am o problema cu un vecin care imi inunda gradina mod frecvent.

Terenul meu este putin mai jos decat terenul lui - astfel incat excesul de apa kdin curtea lui vine la mine in gradina. Problema nu se pune la apa pluviala(care e putina) - ci mai ales datorita sitemului de irigatie automat pe care acest vecin il are si care ori uda prea mult ori se defecteaza = nu se mai opreste.

Am construit un soclu de beton la gard - dar din pacate apa trece pe sub soclu si se infiltreaza la mine in curte.

Am incercat sa rezolv problema la amiabil - dar acest vecin este lipsit de bun simt si plecat de acasa mai tot timpul verii - nu se arata interesat sa rezolve problema.

As dorii sa stiu ce posibilitati de atac legale am impotriva acestui individ: practic nu am nici o dauna materiala dar ma impiedica sa-mi folosesc petecul de gradina.

Probabil ca o sa incep sa fac lucrari de drenaj serioase - ca sa pot canaliza toata apa vecinului - dar nu prea imi convine sa fac lucrarea pe cheltuiala mea.

Multumesc,

Răspuns la discuția Amenda parcare Herastrau
POPESCU NICULAE a scris:

Buna seara.
Am primit raspuns de la A.D.P. sec. 1 cu privire la data la care s-au montat acele indicatoare in zona :
'.........Aleea de acces face parte din trama stradala a sos. Kiseleff.Conform H.C.G.M.B. nr.43/28.02.2011 pozitia 81, sos. Kiseleff se afla in administrarea institutiei dvs.'
Acest raspuns a fost trimis si Primariei Municipiului Bucuresti, care, la randul lor ne-au trimis o instiintare prin care ne cere sa aducem un plan 1:500 pe care sa figuram locul cu pricina,pt. aputea sa ne trimita un raspuns oficial.
Sa recapitulam:
1) Aleea Miorita a parcului Herastrau nu exista!
2)Aleea care face legatura intre Sos. Kiseleff si fostul parc de distractii, actualmente parcare ,este"trama stradala a sos. Kiseleff".
Cand voi avea si raspunsul de la primarie revin.

Buna ziua - mai aveti noutati pe acest subiect ? Ati primit un raspuns oficial ?

Multumesc anticipat,
Salutari,

La prima infatisare(la care nu m-am prezentat) mi s-a "solutionat" cu: Respinge plangerea ca neintemeiata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Avocatul imi spusese ca la prima infatisare o sa mi se dea un nou termen si o sa mi se comunice infatisarea politiei - la care o sa raspundem ulterior...

As vrea sa fac recurs - poate cineva sa-mi recomande un avocat bun ? - care a avut eventual si rezultate pe acest subiect.

Multumesc anticipat
Felicitari ! Poti sa ne spui si noua cum ai reusit si de ce argumente te-ai folosit in aparare ?

Am si eu infatisare saptamana viitoare .... (amendat tot pe 14.11)

Multumesc anticipat
[ link extern ]

ICCJ a hotarat ca nerespectarea obligatiei de a aduce la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul procesului-verbal de constatare a contraventiei (conform alin. 7 al art. 16 din OG 2/2001) atrage nulitatea relativa a actului de constatare.

Conform art. 16 alin. (7) din OG nr. 2/2001, „ in momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.”
Buna,

Si eu am fost amendat tot pe data de 14.11.2010 in acelasi loc - acelasi martor M.C. Cand am ajuns la masina sa plec, politistii erau acolo - notau numere si faceau poze - dar nu m-au oprit sa-mi zica nimica.
N-ar fi trebuit sa-mi faca PV -ul cu mine de fata si sa-mi noteze obiectiile in PV in loc sa aduca martor cum ca nu am fost prezent ? Mai este cineva care a vazut acest comportament la politisti ? Poate reusim sa facem ceva ...