Sunt proprietarul unei vile dintr-un cartier rezidential - si am o problema cu un vecin care imi inunda gradina mod frecvent.
Terenul meu este putin mai jos decat terenul lui - astfel incat excesul de apa kdin curtea lui vine la mine in gradina. Problema nu se pune la apa pluviala(care e putina) - ci mai ales datorita sitemului de irigatie automat pe care acest vecin il are si care ori uda prea mult ori se defecteaza = nu se mai opreste.
Am construit un soclu de beton la gard - dar din pacate apa trece pe sub soclu si se infiltreaza la mine in curte.
Am incercat sa rezolv problema la amiabil - dar acest vecin este lipsit de bun simt si plecat de acasa mai tot timpul verii - nu se arata interesat sa rezolve problema.
As dorii sa stiu ce posibilitati de atac legale am impotriva acestui individ: practic nu am nici o dauna materiala dar ma impiedica sa-mi folosesc petecul de gradina.
Probabil ca o sa incep sa fac lucrari de drenaj serioase - ca sa pot canaliza toata apa vecinului - dar nu prea imi convine sa fac lucrarea pe cheltuiala mea.