avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un vecin imi inunda sistematic gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un vecin imi inunda sistematic gradina

Buna ziua,

Sunt proprietarul unei vile dintr-un cartier rezidential - si am o problema cu un vecin care imi inunda gradina mod frecvent.

Terenul meu este putin mai jos decat terenul lui - astfel incat excesul de apa kdin curtea lui vine la mine in gradina. Problema nu se pune la apa pluviala(care e putina) - ci mai ales datorita sitemului de irigatie automat pe care acest vecin il are si care ori uda prea mult ori se defecteaza = nu se mai opreste.

Am construit un soclu de beton la gard - dar din pacate apa trece pe sub soclu si se infiltreaza la mine in curte.

Am incercat sa rezolv problema la amiabil - dar acest vecin este lipsit de bun simt si plecat de acasa mai tot timpul verii - nu se arata interesat sa rezolve problema.

As dorii sa stiu ce posibilitati de atac legale am impotriva acestui individ: practic nu am nici o dauna materiala dar ma impiedica sa-mi folosesc petecul de gradina.

Probabil ca o sa incep sa fac lucrari de drenaj serioase - ca sa pot canaliza toata apa vecinului - dar nu prea imi convine sa fac lucrarea pe cheltuiala mea.

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: catalinb123 , utilizator 17:13, 19 Septembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Problema mea - apa de ploaie :) cinevadeundeva cinevadeundeva Buna ziua, supun atentiei dvs urmatoarele vecinul si-a inaltat terenul, ca si altii. eu nu mai pot inalta mai mult. tehnic vorbind.asa ca am ajuns sa ... (vezi toată discuția)
Extindere gradina pe spatiul comun mircea256 mircea256 Buna ziua, locuiesc intr-un cartier unde nu exista asociatii de proprietari, in schimb fiecare are contract individual cu o firma de management ... (vezi toată discuția)