avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate valentintodoran

Activitate valentintodoran

Răspuns la discuția reabilitare
am scos cazier judiciar si imi aparea in el condamnarea.mi s-a spus de la politie ca in asemenea cazuri reabilitarea sa face doar pe cale judecatoreasca, ei nefiind in masura sa rezolve asemenea cazuri. As putea sa cer reabilitarea pe cale judecatoreasca luindu-mi un angajament de plata lunar sau trebuie sa ajung la un acord cu institutia careia ii datorez aceasta suma pentru plata prejudiciului pentru a incerca acest lucru?
Discuție reabilitare
buna ziua!In anul 2002 am fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare pentru taiere ilegala de arbori si abuz in serviciu( la acea data eu fiind padurar).Prin sentinta am fost obligat la plata de daune materiale rezultate in urma taierilor ilegale de arbori in valoare de 10000 ron.Pana in anul 2004 am reusit sa achit o suma de 2000 ron, restul prejudiciului ramanand neachitat la aceasta data. Intrebarea mea este daca pot sa-mi fac reabilitarea fara sa platesc acest prejudiciu sau cu luarea unui angajament lunar de plata.Pun aceasta intrebare deoarece din momentul cand am fost condamnat eu nu am putut sa ma mai angajez in nici un loc din cauza cazierului judiciar reusind de atunci sa lucrez doar ocazional fara forme legale avand de intretinut o familie cu doi copii minori. Mentionez ca nu am in proprietate locunta sau terenuri cu care as putea gira un imprumut pentru achitarea prejudiciului ramas de plata. Multumesc!
buna! ma scuzati ca revin din nou la acest subiect. mi-ati dat un raspuns destul de clar , dar as vrea sa stiu daca exista un act normativ care spune ca dovada domiciliului se poate face doar cu mentiunile inscrise in c.i.In OUG 97/2005 la cap.4 art.27 scrie : Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre urmatoarele documente: a)acte incheiate in conditii de valilditate prevazute de legislatia romana in vigoare , privind spatiul locativ(printre acestea se numara si contractele de inchiriere inregistrate la fisc. In ,,criteriile de acces la locuinte'' scrie ,, solicitantii trebuie sa faca dovada ca au domiciliu , de cel putin 1 an in localitate''. Avand in vedere cele mentionate mai sus ma credeti totusi indreptatit sa depun o contestatie privind respingerea dosarului meu? multumesc!
buna!in uanul 2005 mi-am depus cerere pt. atribuirea unei locuinte anl in orasul iernut.anul acesta s-a finalizat constructia unui bloc anl.am depus dosarul , s-a facut ancheta sociala.mentionez ca lucrez la 25 km de oras, am studii superioare, casatorit si 2 copii.locuiesc in orasul iernut din anul 2006 in chirie in spatiu privat .doar anul acesta in luna mai am reusit cu bunavointa unor cunostiinte sa imi fac buletin pe o anumita adresa in orasul iernut.azi am aflat ca mi-a fost respins dosarul pe motiv ca nu am domiciliu stabil de cel putin 1 an in urma in aceasta localitate.as vrea sa va intreb daca pot sa depun contestatie avand in vedere ca am contracte de inchiriere pe locuintele unde am stat in aceasta localitate in decursul a 4 ani( aceastea sunt inregistrate la finante).mentionez ca in anul 2008 si 2009 neavand loc de munca am beneficiat de ajutoare pentru incalzire de la primaria orasului iernut.multumesc!