avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Atribuirea unei locuinte din fondul ANL
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Atribuirea unei locuinte din fondul ANL

buna!in uanul 2005 mi-am depus cerere pt. atribuirea unei locuinte anl in orasul iernut.anul acesta s-a finalizat constructia unui bloc anl.am depus dosarul , s-a facut ancheta sociala.mentionez ca lucrez la 25 km de oras, am studii superioare, casatorit si 2 copii.locuiesc in orasul iernut din anul 2006 in chirie in spatiu privat .doar anul acesta in luna mai am reusit cu bunavointa unor cunostiinte sa imi fac buletin pe o anumita adresa in orasul iernut.azi am aflat ca mi-a fost respins dosarul pe motiv ca nu am domiciliu stabil de cel putin 1 an in urma in aceasta localitate.as vrea sa va intreb daca pot sa depun contestatie avand in vedere ca am contracte de inchiriere pe locuintele unde am stat in aceasta localitate in decursul a 4 ani( aceastea sunt inregistrate la finante).mentionez ca in anul 2008 si 2009 neavand loc de munca am beneficiat de ajutoare pentru incalzire de la primaria orasului iernut.multumesc!
existenta contractelor de inchiriere nu conteaza ci doar mentiunile din cartea de identitate cu privire la domiciliu sau resedinta. daca in CI nu exista o mentiune privind stabilirea domiciliului sau resedintei in localiattea respectiva nu conteaza - sub aspect legal - daca ati avut contracte de inchiriere, chiar inregistrate la Fisc.
Interventie moderator Daca mai aveti intrebari in legatura cu aceeasi problema, apasati pe butonul "raspunde", scrieti intrebarile dvs. apoi apasati "publica mesaj".
Simplu! :)

Gabriela Pintea

valentintodoran a scris:
buna!va rog sa-mi explicati sau sa imi dati un numar de lege pentru "domiciliu stabil".am problema cu o cere catre primarie pentru repartizarea unei locuinte anl care a fost respinsa pe motiv ca nu am domiciliu stabil in localitate de cel putin un an.pe buletin am domiciliu in aceasta localitate din iunie 2010, dar locuiesc in respectiva localitate de 5 ani, fapt care pot sa-l dovedesc prin contracte de inchiriere inregistrate la finante. as dori sa depun contestatie dar ma lovesc de problema ca nimeni nu poate sa-mi explice sensul domiciliului stabil. multumesc
buna! ma scuzati ca revin din nou la acest subiect. mi-ati dat un raspuns destul de clar , dar as vrea sa stiu daca exista un act normativ care spune ca dovada domiciliului se poate face doar cu mentiunile inscrise in c.i.In OUG 97/2005 la cap.4 art.27 scrie : Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre urmatoarele documente: a)acte incheiate in conditii de valilditate prevazute de legislatia romana in vigoare , privind spatiul locativ(printre acestea se numara si contractele de inchiriere inregistrate la fisc. In ,,criteriile de acces la locuinte'' scrie ,, solicitantii trebuie sa faca dovada ca au domiciliu , de cel putin 1 an in localitate''. Avand in vedere cele mentionate mai sus ma credeti totusi indreptatit sa depun o contestatie privind respingerea dosarului meu? multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre o persoana fizica si un ii spidii99 spidii99 Am inchiriat un imobil,cu contract de inchiriere inregistrat la anaf pentru am deschide un ii,intro alta localitate fata de cea de domiciliu. Cum procedez cu ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant este obligatorie? ContSters89081 ContSters89081 Buna ziua. Daca se inchiriaza un spatiu cu acte legale - contract de inchiriere inregistrat la sectia financiara - mai este necesar/OBLIGATORIU ca proprietarul ... (vezi toată discuția)