avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

buna ziua!In anul 2002 am fost condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare pentru taiere ilegala de arbori si abuz in serviciu( la acea data eu fiind padurar).Prin sentinta am fost obligat la plata de daune materiale rezultate in urma taierilor ilegale de arbori in valoare de 10000 ron.Pana in anul 2004 am reusit sa achit o suma de 2000 ron, restul prejudiciului ramanand neachitat la aceasta data. Intrebarea mea este daca pot sa-mi fac reabilitarea fara sa platesc acest prejudiciu sau cu luarea unui angajament lunar de plata.Pun aceasta intrebare deoarece din momentul cand am fost condamnat eu nu am putut sa ma mai angajez in nici un loc din cauza cazierului judiciar reusind de atunci sa lucrez doar ocazional fara forme legale avand de intretinut o familie cu doi copii minori. Mentionez ca nu am in proprietate locunta sau terenuri cu care as putea gira un imprumut pentru achitarea prejudiciului ramas de plata. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:25, 15 Februarie 2012
In cazul condamnarilor cu suspendarea conditionata a pedepsei reabilitarea este una de drept, adica opereaza automat , la implinirea termenului de incercare , insa numai daca au fost respectate de condamnat toate conditiile impuse pe periaoada de incercare si daca s-au achitat cheltuielile civile.
Neplata cheltuielilor civile este foarte probabil sa fi impiedicat reabilirarea dvs. de drept.Ar trebui sa mergeti si sa solicitati un certificat de cazier judiciar si sa vedeti cum sta treaba.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Incercati sa va achitati de obligatiile care va revin , mai ales ca sunteti persoana responsabila de fapta cauzatoare de prejudiciu.
Nu se fac exceptii de la prevedrile legale pentru dvs.
Distinsa d-na.consilier are dreptate in ce va priveste :

Neplata cheltuielilor civile este foarte probabil sa fi impiedicat reabilirarea dvs. de drept.Ar trebui sa mergeti si sa solicitati un certificat de cazier judiciar si sa vedeti cum sta treaba

ati incercat totusi sa scoateti un cazier ?
posibil sa aveti surpriza placuta sa nu mai apara nimic.
am scos cazier judiciar si imi aparea in el condamnarea.mi s-a spus de la politie ca in asemenea cazuri reabilitarea sa face doar pe cale judecatoreasca, ei nefiind in masura sa rezolve asemenea cazuri. As putea sa cer reabilitarea pe cale judecatoreasca luindu-mi un angajament de plata lunar sau trebuie sa ajung la un acord cu institutia careia ii datorez aceasta suma pentru plata prejudiciului pentru a incerca acest lucru?
Platiti suma restanta , datorata cu titlul de daune si solicitati reabilitarea pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi fac reabilitarea daca prin sentinta sunt obligat la plata unui prejudiciu, daca pedeapsa si termenul de incercare au trecut? madadodo madadodo buna ! in anul 2002 am fost condamnat la o pedeapsa de 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare cu un termen de incercare de 2 ani pentru o infractiune ... (vezi toată discuția)
Legea prin care se sanctioneaza taierea copacilor de esenta salcam si cires fara anuntarea autoritatilor Maryus1995 Maryus1995 In ianuarie m-am deplasat la proprietatea mea plantata cu vita de vie si am taiat 2 arbori unul de esenta cires si unul salcam fara sa anunt nici pe padurar ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea BRICHETATKD BRICHETATKD CUM TREBUIE SA PROCEDEZ , SA FIU REABILITAT ? ? ce acte imi trebuiesc , si unde trebuiesc depuse ? ... (vezi toată discuția)