avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile legea prin care se sanctioneaza taierea copacilor de ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

legea prin care se sanctioneaza taierea copacilor de esenta salcam si cires fara anuntarea autoritatilor

In ianuarie m-am deplasat la proprietatea mea plantata cu vita de vie si am taiat 2 arbori unul de esenta cires si unul salcam fara sa anunt nici pe padurar nici pe cei de la primarie, mentionez ca in vecinatate se afla padure chiar in spatele proprietatii.
Dupa cateva zile m-am trezit cu politia si padurarul la poarta, cica au mai disparut niste copaci din apropiere din padure, au facut verificari acasa la mine si nu au gasit nimic. Dupa cateva declaratii la politie, domnul politist mi-a zis citez"mergem pe varianta impacarii dar trebuie achitat prejudiciul " iar eu am intrebat cat este prejudiciul si el atunci a zis ca nu stie, dar a zis ca platesc prejudiciul pentru proprii copaci si acum cateva zile imi spune ca prejudiciul consta in 2000 de lei cu bon taiat de padurar. Vreau doar sa stiu cu cat se sanctioneaza taierea copacilor de pe teren propriu din apropierea padurii fara anuntarea celor de la ocolul silvic(practic ce am facut eu)
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 09:54, 27 Martie 2019
Va intereseaza care ar fi limitele pedeapsei penale? Prejudiciul este evaluat de partea civila, prin urmare, nu poate fi cenzurat de politie, doar de catre instanta. Dar asta inseamna sa nu va impacati; prin urmare, riscati sa fiti condamnat penal de instanta si, eventual, sa fie stabilit un prejudiciu mai mic. Si ar trebui sa apreciati daca merita pentru 2000 ron.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)
Paza padurii platita-- drepturi si obligatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua, Am depus acum 2 luni o plangere penala la parchet pentru furt de lemne si taieri ilegale de copaci nemarcati din suprafata de padure (1 ha) pe ... (vezi toată discuția)
Furt de lemne din padure - codul silvic nu e aspru deloc ! hamarsold1985 hamarsold1985 FURT DE LEMNE DIN PADURE CODUL SILVIC nu e aspru deloc ! Din pădurea mea hoții au tăiat arbori , și eu nu am primit nici măcar jumătate din ... (vezi toată discuția)