avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PAZA PADURII PLATITA-- DREPTURI SI OBLIGATII
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PAZA PADURII PLATITA-- DREPTURI SI OBLIGATII

Buna ziua,
Am depus acum 2 luni o plangere penala la parchet pentru furt de lemne si taieri ilegale de copaci nemarcati din suprafata de padure (1 ha) pe care o detin.
Padurea pe care o detin se afla de 3 ani sub paza (platita la zi) si administrarea Ocolului silvic de care apartin. De 2 ani, toamna, prin cererea de marcare depusa si aprobata de catre Ocolul respectiv, asigur lemnele de foc mamei mele (eu locuind in alta localitate). Cu ocazia marcarii pe anul in curs (septembrie), s-a constatat ca sunt zeci de ciote nemarcate taiate ( cele mai multe aveau inaltimi de circa 2 metri)
Inginerul responsabil cu marcarea a refuzat sa marcheze pana la ,,clarificarea situatiei,, Padurarul, aflat la fata locului, intrebat de catre inginer, ridica din umeri spunand ,, stiu cine a taiat copacii, de asta iarna,dar eu ce puteam sa fac'':P
In concluzie am fost trimisde catre padurar si inginer sa stau de vorba cu ,,hotul;; poate ne intelegem. Respectivul, neaga.X-(
In concluzie, am depus plangere penala cu AN.
Nu am de zis nimic despre politia din comuna, s-au miscat bine pana acum, dar...
nu s-a efectuat constatarea la fata locului pana acum pe motiv ca cei de la IRTSV nu vor sa mearga in padure sa constate aceste taieri ilegale de copaci deoarece nu am limitele facute cu gps.
Mentionez ca la dosar am depus si o schita (plan) cadastrala
As dori sa intreb urmatoarele:
-- Nu e obligatia Ocolului silvic, IRTSV etc. sa constate si inventarieze copacii taiati ilegal (nemarcati) din suprafetele de padure aflte sub paza si admnistrarea lor?
-- La plata pazei se elibereaza o chitanta, pe chitanta apare nr. contractului. Nu am o copie a acestui contract.Am cerut o copie dar au spus ca chitanta in sine e un contract. E corect?
Va multumesc

.

Alte discuții în legătură

Padurile!!! marius05 marius05 As dori sa stiu daca imi trebuie aprobare de la padurar pentru a taia lemne din padure proprietate personala,si daca da prin ce lege se obliga aceasta.Sper sa ... (vezi toată discuția)
Lemne cumparate legal de la ocolul silvic-este normal ca politia sa vina acasa si sa solicite documente? nicolae1986 nicolae1986 Buna seara ,astazi am cumparat o masina de lemne legal cu documente de insotire ,nu am fost oprit in trafic de nimeni ,dupa 2 ore ma trezesc acasa cu politia ... (vezi toată discuția)
Din 2006 detin o padure ... dan.p.tgm dan.p.tgm rog opinie pentru urmatoarea speta : din 2006 detin o padure de 0,76 ha, platesc impozit si paza padure anual, potrivit unui contract cu ocolul silvic, ... (vezi toată discuția)