avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Taiere arbore nemarcat-consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Taiere arbore nemarcat-consecinte

Buna ziua. Asi dori si eu un raspuns competent la urmatoarea problema.
Am un nepot care s-a dus si a taiat un copac dintr-o proprietate a noastra fara a fi marcat copacul de catre ocolul silvic. Locul de unde a taiat copacul este o padure in suprafata de 1 ha, mostenire dela bunici si suntem 10 mostenitori pe titlul de proprietate. Nu am facut inca iesirea din indiviziune. Unul din mostenitori ( care e si padurar) a reclamat la politie ca nepotul meu ( si al lui) a taiat copacul, a venit politia la fata locului si a cerut ca sa fie pedepsit nepotul, iar lemnul sa fie confiscat si dus la ocolul silvic(ca sa-l poata lua el ulterior). In final lemnul a fost descarcat in alta parte ( intr-un sant de pe marginea soselei- la poarta padurarului) deoarece s-a stricat caruta cu care se transporta. Nepotului meu i s-a luat atunci o declaratie( pe la jumatatea lunii martie) si apoi a fost depusa la politie o copie a titlului de proprietate. De atunci nu se mai stie nimic, nici nu poate fi gasit politistul caruia i s-a dat cazul, ca este plecat mereu pe teren si nu raspunde nici la telefon. Cumpot proceda ca sa rezolv situatia si ce masura risca nepotul meu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:44, 2 Mai 2012
Pentru a afla stadiul cercetarii ,eventual concluziile ,soliciati comunicarea acestora sefului de post de care apartine politistul responsabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paza padurii platita-- drepturi si obligatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua, Am depus acum 2 luni o plangere penala la parchet pentru furt de lemne si taieri ilegale de copaci nemarcati din suprafata de padure (1 ha) pe ... (vezi toată discuția)
Furt de lemne - confiscare ContSters184645 ContSters184645 Avem 2 hoti de lemne furate din fondul forestier al statului. Acestia dupa ce au furat lemnele s-au dus sa le vanda unui cetatean la tara,.Caruta de lemne ... (vezi toată discuția)
Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)