avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot sa-mi fac reabilitarea daca prin sentinta sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot sa-mi fac reabilitarea daca prin sentinta sunt obligat la plata unui prejudiciu, daca pedeapsa si termenul de incercare au trecut?

buna ! in anul 2002 am fost condamnat la o pedeapsa de 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare cu un termen de incercare de 2 ani pentru o infractiune silvica.in acel an eu lucram intr-un ocol silvic.condamnarea am primit-o pentru taierea a 6 arbori .pentru acest lucru , datorita ca eram si personal silvic mi s-a calculat un pejudiciu de 12000 lei care sunt obligat sa-l platesc prin sentinta.dupa ce am fost condamnat mi-am pierdut dreptul de practica in silvicultura pe perioada sentintei dar datorita cazierului nu am putut sa ma angajez in nici un loc nici pana in momentul de fata.datorita acestui lucru eu nu am putut sa platesc pana in acest moment doar 2500 lei ( acesti bani au fost platiti din garantia ce o aveam constituita la locul de munca plus restanta salariala) .intrebarea mea este daca imi pot face reabilitarea daca mai am de plata aceasta suma! :">
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:47, 1 Septembrie 2010
puteti depune cerere de reabilitare. ramane la latitudinea instantei daca va admite cererea de reabilitare.
cererea de reabilitare se depune obligatoriu la judecatoria care dat sentinta? pentru reabilitare este nevoie de avocat? este un termen cand aceste pedepse se prescriu? dar pentru prejudicii? multumesc
Competenta de a judeca cererea de reabilitare judecatoreasca revine instantei care a judecat fondul cauzei sau instanta corespunzatoare in grad unde domiciliaza condamnatul.
Insa una dintre conditiile pentru a se aproba reabilitarea este si plata despagubirilor civile.Dar , daca persoana care face cererea de reabilitare dovedeste faptul ca nu a avut mijloace pentru a achita aceste despagubiri , instanta poate sa acorde reabilitarea sau poate sa acorede un termen ( cam 6 luni) in vederea achitarii, in intregime sau in parte, a acelei sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu padurea. Geani_geani Geani_geani Buna ziua. Am o problema cu ocolul silvic (Directia Silvica). In urma cu 2 ani ni s-a reconstituit dreptul de proprietate ptr 2 ha padure. S-a facut parcela si ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu ocolul silvic . Geani_geani Geani_geani Buna ziua. Am o problema cu ocolul silvic (Directia Silvica). In urma cu 2 ani ni s-a reconstituit dreptul de proprietate ptr 2 ha padure. S-a facut parcela si ... (vezi toată discuția)
Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)