avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate teutzu

Activitate teutzu

Spuneti-mi va rog, cat este indemnizatia de somaj, daca am vechime de 20 de ani, si am avut salariul de baza de 720 lei?
Am o intrebare; patronul ma anuntat ca ma da in somaj, dar mi-a dat sa semnez o hartie cu desfacerea C.I.M. cu acordul ambilor parti(artic.55,lit.b)
I-am zis ca trebuie cu alt articol dar a incercat sa ma forteze sa semnez acea hartie, zicand ca daca nu o semnez nu voi primi somaj, o sa aiba el grija de asta., desi nu stiu ce interes ar avea.
Am inteles de la ITM ca pt. a beneficia de somaj numai de patron depinde.
Pot face ceva daca el tot nu vrea sa-mi dea somaj??
Va multumesc!
Va multumesc! Dar daca nu semnez nici o hartie el i-mi poate desface C.I.M. fara stirea mea???
Buna ziua.
Am si eu o problema.Lucrez ca paznic de noapte la un restaurant. Pe data de 27 dec. am primit tel. de la patron sa-mi zica ca nu mai poate sa ma plateasca si ca trebuie sa ma dea in somaj. I-am zis ca-l inteleg si ca astept un preaviz.M-ia zis ca a lasat o hartie pe care trebuie sa o semnez daca vreau somaj. Am gasit o decizie de incetarea C.I.M.prin acordul partilor in conformitate cu prevederile art.55,lit.b. pe care nu am semnat-o pana acum.
Intrebarea mea este daca beneficiez de somaj (am inteles ca NU) si ce pot sa fac sa nu ma incurce, de si nu stiu ce interes ar avea. De pe data de 25 nu ma mai duc la servici si nici preaviz nu am primit. Nu stiu daca a platit contributiile sociale la stat.
Va multumesc anticipat!
Lucrez ca paznic la un restaurant. nu am mai primit salaril din iulie. Acum vrea sa ne dea in somaj. Ce putem face sa luam drepturile salariale?
Va multumesc!