avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrarea in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrarea in somaj

Am o intrebare; patronul ma anuntat ca ma da in somaj, dar mi-a dat sa semnez o hartie cu desfacerea C.I.M. cu acordul ambilor parti(artic.55,lit.b)
I-am zis ca trebuie cu alt articol dar a incercat sa ma forteze sa semnez acea hartie, zicand ca daca nu o semnez nu voi primi somaj, o sa aiba el grija de asta., desi nu stiu ce interes ar avea.
Am inteles de la ITM ca pt. a beneficia de somaj numai de patron depinde.
Pot face ceva daca el tot nu vrea sa-mi dea somaj??
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:04, 6 Ianuarie 2011
1. Patronul ori nu cunoaste legea ori vrea sa va pacaleasca.
2. Ca sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea CIM sa se faca cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).
3. Raspunsul dat de ITM nu este cel potrivit. Indemnizatia de somaj este platita de stat, nu de patron dar acestuia ii place sa stie salariatii ca el este cel care are painea si cutitul in mana.
4. Daca va inceteaza CIM cu art.55b din Codul muncii nu beneficiati de indemnizatie de somaj.

teutzu a scris:
Daca ma angajez la o alta firma pentru o luna pot beneficia de somaj??


Daca plecati de la aceasta firma cu art.55b si va angajati in alta parte, de aici veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca va inceteaza CIM cu unul din articolele din Codul muncii pe care vi le-am spus mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Interventie moderator

Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum, regulament din care puteti citi, mai jos, pct. 3.3. Multumesc!

Gabriela Pintea

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? ContSters170122 ContSters170122 buna ziua am rugamintea sa imi spuneti daca pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care contractul de munca intre mine si fosta firma unde am lucrat s-a ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? ovidiu691sorin ovidiu691sorin Daca am fost condamnat cu suspendare 1 an si doua luni in 2008( pentru conducere in stare de ebrietate)..iar in urma unui regulament intern ... (vezi toată discuția)