avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de somaj?

Daca am fost condamnat cu suspendare 1 an si doua luni in 2008( pentru conducere in stare de ebrietate)..iar in urma unui regulament intern mi-ar putea inceta contractul de munca...as beneficia de indemnizatie de somaj?am o vechime de 22 de ani ( fara sporuri de vechime in conditii deosebite si altele). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:18, 30 Martie 2011
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj daca va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.
2. Urmatoarele articole din Codul muncii, prin care inceteaza un CIM, sunt cele care va permit sa beneficiati de indemnizatie de somaj: art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).
3. Daca va concediaza disciplinar sau la cererea dvs sau demisionati dvs. nu veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)
Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Somaj alexia26 alexia26 am fost in concediu de crestere copil pana la 27 noiembrie 2010. apoi m-am angajat secretara la un cabinet pana in prezent. nu am intrerupere pe cartea de ... (vezi toată discuția)