avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

buna ziua
am rugamintea sa imi spuneti daca pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care contractul de munca intre mine si fosta firma unde am lucrat s-a incheiat cu acordul partilor; de asemenea daca mi se acorda somajul tinand cont ca am lucrat 12 luni consecutive in ultimii 2 ani (intre martie 2009 - martie 2010)
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:27, 24 Februarie 2011
nu aveti dreptul ptr. ca :

firma unde am lucrat s-a incheiat cu acordul partilor

1. Una din conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj este ca incetarea CIM sa se faca din motive neimputabile dvs.
2. Daca CIM inceteaza cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii atunci veti beneficia de indemnizatie de somaj: art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).
3. Incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) va este impuatbila deoarece dvs. ati solicitat aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere etves_tiberiu etves_tiberiu Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati intr-o privinta. Daca imi dau demisia de la locul de munca beneficiez de somaj sau trebuie sa fiu demis pentru asta, ... (vezi toată discuția)
Demisie si somaj vlasceanu raluca vlasceanu raluca Daca mi-am depus cererea de demisie cu acordul partiolr , pot sa beneficiez de somaj sau trebuie sa ma dea societatea l-a care am lucrat in somaj ? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)