Buna ziua.
Am si eu o problema.Lucrez ca paznic de noapte la un restaurant. Pe data de 27 dec. am primit tel. de la patron sa-mi zica ca nu mai poate sa ma plateasca si ca trebuie sa ma dea in somaj. I-am zis ca-l inteleg si ca astept un preaviz.M-ia zis ca a lasat o hartie pe care trebuie sa o semnez daca vreau somaj. Am gasit o decizie de incetarea C.I.M.prin acordul partilor in conformitate cu prevederile art.55,lit.b. pe care nu am semnat-o pana acum.
Intrebarea mea este daca beneficiez de somaj (am inteles ca NU) si ce pot sa fac sa nu ma incurce, de si nu stiu ce interes ar avea. De pe data de 25 nu ma mai duc la servici si nici preaviz nu am primit. Nu stiu daca a platit contributiile sociale la stat.
Va multumesc anticipat!
Daca veti semna aceasta hartie,nu veti beneficia de somaj.Art.55 lit. b din Codul Muncii se refera la desfacerea contractului individual de munca cu acordul ambelor parti,or in acest caz nu veti beneficia de somaj.
Eu va sfatuiesc sa nu semnati nici o hartie.Pentru a va desface cim,trebuie sa respecte prevederile legale.Efectiv ,nu poate sa faca asta in lipsa dvs.,decat daca savarseste un fals.Chiar daca va desface cim disciplinar,trebuie sa respecte o cronologie prevazuta de Codul Muncii,care daca nu este respectata atrage nulitatea acestei proceduri .Mergeti si discutati cu el,cereti-i sa va trimita in somaj.Pentru aceasta nu este nevoie de semnatura dvs.
Intrarea in somaj
teutzu
Am o intrebare; patronul ma anuntat ca ma da in somaj, dar mi-a dat sa semnez o hartie cu desfacerea C.I.M. cu acordul ambilor parti(artic.55,lit.b)
I-am zis ... (vezi toată discuția)