avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate Croco87

Activitate Croco87

Nu stiu ce mai trebuie dovedot in instanta. Omul, legal (dar nu si moral) e vinovat pana peste urechi. Tot ce vrea omul sa stie e daca mai poate sa obtina un alt permis de conducere in alta tara cu antecedentele pe care le are in Romania (sau mai precis pe care le va avea). Dar din cate vad nimeni nu imi poate raspunde la aceasta intrebare.:(
Alcoolemia in aerul expirat a fost de undeva in jurul valorii de 1.1 la mie. Cu siguranta valoarea in sange va fi de aproximativ 2. Deci clar dosar penal, permis anulat, inchisoare (probabil cu suspendare). Problema lui in acest caz o reprezinta birocratia (daca o pot numi asa) din sistem. Din primavara si pana acum nu a primit nici macar un raspuns cu privire la data cand vor incepe cu adevarat cercetarile (nu stiu cum sa ma exprim in termeni specifici). Tot ce i-au spus cei de la politie (in luna octombrie 2010 cand au fost la ei), e ca ei inca mai au cazuri din 2008. Deci ar mai putea dura inca doi ani buni pana la pronuntarea deciziei, perioada la care se adauga intervalul de un an de la pronuntarea deciziei pana la dreptul de a sustine examenul pentru obtinerea unui nou permis de conducere.
De aici si dorinta acestuia de a face o scoala de soferi in alta tara; tara in care va putea face acest lucru cu antecedentele dumnealui.
Si rog pe cei care sunt aici doar sa critice pe cei care au baut la volan ...sa se abtina. Deoarece atunci cand el s-a urcat la volan a facut-o pentru a salva viata cuiva. Dar se pare ca legea e prea oarba pentru a tine cont de acest lucru.
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.
Răspuns la discuția Pensie de urmas suspendata
Gabriela Pintea a scris:

Un singur lucru nu inteleg din mesajul dvs.: daca spuneti ca lucrati si in prezent, de ce debitul este constituit numai pentru perioada 1 august 2010 - 1 noiembrie 2010? :hm:

Nu stiu nici eu sigur de ce debitul este constituit in acest fel. Probabil din cauza ca pe luna decembrie pensia nu a fost platita (ea intra de obicei pe card in jurul datei de 15). Oricum va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Am un prieten care a comis o mica infractiune acum 8 luni. Mai precis a fost depistat in trafic sub influenta bauturilor alcoolice. Permisul i-a fost retinut (cu siguranta va fi anulat) deoarece avea o alcolemie de peste 1 la mie in aerul expirat. Din primavara, cand s-a produs incidentul, nu a mai primit nici un rezultat de la politie sau de la IML. Vesnica poveste a tergiversarii cazurilor.
Intre timp s-a hotarat sa plece in alta tara (in Belgia sau UK) lucru pe care il va face la inceputul anului viitor. Dupa ce se stabileste acolo, poate sa faca scoala de soferi si sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere daca in Romania i-a fost luat permisul? Mentionez din nou faptul ca inca nu s-a ajuns la o decizie judecatoreasca definitiva. Dar daca ar mai dura ceva pana o sa inceapa scoala de soferi in afara tarii si intre timp decizia judecatoreasca se va pronunta?
Cunoasteti in vreun fel care sunt procedurile de obtinere a permisului de conducere in strainatate (nu neaparat in Belgia sau UK), trebuiesc aduse acte doveditoare din Romania (gen cazier)?
Buna ziua. As avea o problema destul de serioasa legata de o pensie de urmas. Beneficiez de acest tip de pensie deoarece sunt student.
Astazi 08.12.2010 am primit o scrisoare de la Casa Judeteana de Pensii in care in care se afla urmatorul document:

DISPOZITIE
SUSPENDAREA
PENTRU INCETAREA PLATII PENSIEI

"Avand in vedere ca urmasul J.R. a primit pensie de urmas si a fost si angajat cu contract de munca in conformitate cu dispozitiile art. 92, alin. (1), lit.d, din Legea 19/2000 se suspenda (inceteaza) plata pensiei d-nei J.C. incepand cu data 1.08.2010 -01.11.2010."

Deasemenea, undeva deasupra, pe acelasi document mai erau scrise cu pixul si urmatoarele lucruri: "suspendare limitata cu debit"si "suprapuneri baze (CAS)".

Intradevar in luna iulie a acestui an m-am angajat la o firma cu contract si carte de munca (cu un salar minim pe economie, care depaseste o patrime din salariul mediu brut pe economie).
Abia astazi, dupa ce am primit aceasta notificare, m-am informat si am aflat ca trebuia sa informez Casa de Pensie de faptul ca inregistrez venituri in termen de 15 zile. Vina mea. #-o
Ceea ce nu stiu este daca mai pot beneficia de pensia de urmas in continuare in cazul in care o sa incetez activitatea din care realizez venituri deoarece in aceasta dispozitie specifica si de o suspendare si de o incetare.
Art. 93, alin. (1) din aceeasi lege spune ca:Reluarea in plata a pensiilor suspendate se face la cerere, incepand cu luna urmatoare celei in care a incetat cauza suspendarii, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la data incetarii cauzei suspendarii. Deci si eu m-as putea incadra in acest articol? Daca as desface contractul de munca din data de 10.12.2010, cum as putea dovedi acest lucru la Casa de Pensii? As primi pensia in luna decembrie sau ianuarie?
O alta problema ar fi aceea a sumei primite pana in prezent. Din cate am inteles, voi fi nevoit sa rambursez aceasta suma primita de la 1 august si pana in prezent? O sa-mi fie reluata pensia abia dupa ce o sa inapoiez banii?

Va pun aceste intrebari deoarece in acest moment nu ma aflu in judetul in care am domiciliul si in care primesc pensia, iar cei de la Casa de Pensii nu m-au putut lamuri in nici un fel prin telefon spunandu-mi sa ma adresez personal la Casa de Pensii.
Daca poate cineva sa-mi raspunda la intrebarile de mai sus intr-un timp cat mai scurt as fi foarte recunoscator. Ma aflu sub presiunea timpului deoarece trebuie sa iau o decizie rapida in privinta desfacerii contractului de munca (in 2 zile trebuie sa-i dau un raspuns angajatorului si nici nu vreau sa intarzii prea mult cu cererea de reluare a pensiei).

Va multumesc anticipat