avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate Elenacristina

Activitate Elenacristina

Buna ziua.

Va multumesc pentru raspuns, dar, cred ca nu am explicat eu bine, sau nu ati inteles exact problema.

Nu intentionam sa modificam ceva, nici sa montam tevi pe alte trasee, nicidecum sa trecem cu o alta teava prin proprietatea vreunui vecin! -

Dorim,(de fapt este necesar) sa remediem TEAVA EXISTENTA de la constructia blocului, deci, teava care se afla in acea zona a subsolului si atunci cand firma despre care vorbim a intrat in posesia spatiului, in calitate de proprietar, acceptand acea situatie de fapt!

Mai mult, in acea perioada, foloseau, la fel ca si noi, gazele.

Asa ca, vrem sau nu, teava era si este acolo!

Consider ca daca firma nu mai doreste ca acea teava sa ii traverseze subsolul, asa cum a cumparat initial spatiul, este indreptatita, cu acordul nostru, sa solicite mutarea ei, desigur, suportand cheltuielile aferente!

Va multumesc inca o data pentru ca v-ati aplecat asupra subiectului deschis de mine.
zi frumoasa!

va multumesc pentru raspuns.
da, pare ca ne asteapta o iarna mai greu de dus, avand in vedere ca imobilul nu are incalzire centrala, fiecare apartament avand ca principal combustibil gazul!

:sorry:

inca o data, multumesc,
noapte buna
Va multumesc pentru raspuns!
Incerc sa va raspund pe puncte, poate ma puteti sfatui in continuare!

la pct 2 - Firma respectiva detine calitate de proprietar o parte din imobil, respectiv o parte din parter + subsolul aferent.(in continuarea subsolului nostru comun, dar despartit total de un zid.
spatiul de la subsol, detinut de firma, are 2 camere complet izolate una de alta, dar cu un perete comun.
Prin aceasta zona trece captul tevii de gaz de la finalul traseului.

la pct 3 - care este temeiul legal pe care il piutem invoca sustinand: "Instalarea senzorilor pe partea comuna de imobil deoarece este vorba despre subsolul tehnic reprezinta obligatie legal prevazuta care nu este conditionata de acordul tertilor"

Despre ISU sau alte aprobari, nu pot sa va dau amanunte -
stiu insa ca impobilul - care este vechi - a avut o astfel de impartire, spatiul firmai respective fiind detinuta cu mult inainte de un magazin.
Probabil ca de pe acea vreme s-au separat zonele de subsol -

va multumesc si sper sa ma pot lamuri mai bine despre cum putem aborda aceasta problema!
Buna dimineata
As avea o intrebare, evident, pentru aceeasi situatie -

Conform legii nr 230/2007 = art 15, orice proprietar, respectiv firma care detine o parte din subsol, ar avea obligatia sa permita accesul, inspectarea si remediera oricaror parti comune din proprietatea sa -

"Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă,
când accesul se poate face fără preaviz"

si Normelor de aplicare - art. 12 lit. B alin. b, unde sunt trecute obligatiile proprietarilor:
"b) să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul propriu, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar şi justificat să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz, conform prevederilor din statutul asociaţiei de proprietari;"

singura observatie ar fi ca Legea face referire la asociatiile de proprietari - noi nu suntem constituiti in asociatie de PROPRIETARI, ci doar de LOCATARI, asa ca nu sunt sigura ca aceasta lege ar sta in picioare -
considerati ca tot ceea ce este mentionat mai sus ar avea aplicabilitate in cazul nostru?

Va multumesc anticipat!
da... cred ca aceasta este solutia de care speram sa scapam - mai exact, fara razboi si, evident, cat mai rapid...
toata lumea din bloc este afecatata si, evident, se cam... "incing spiritele" ceea ce este mai mult decat de evitat!
dar...#-o

Multumesc mult!
Va multumesc pentru raspunsul promt!
tare ne temem ca termenele de judecata ne-ar taragana foarte mult si iarna nu e chiar departe... :(
Sigur, voi citi ceea ce mi-ati indicat si vom incerca sa facem tot posibilul!
Buna seara!
Sunt intr-o situatie care pare fara iesire, cu toate ca in mod normal ar fi trebuit sa se fi rezolvat rapid.
Locuiesc intr-un imobil cu 35 de apartamente (unele proprietare personala, altele - putine - proprietatea statului) - care nu are asociatie de proprietari - ci doar asociatie de locatari.
La parter, o parte a imobilului este detinut de o firma - care are si subsolul pe aceeasi suprafata, fara acces din subsolul comun.
Ca urmare a reviziei furnizorului de gaz, s-au montat senzori, electrovalve, s-a facut rezivie pentru fiecare apartament in parte care are contor de gaz, si s-a verificat instalatia comuna.
In zona subsolului unde se afla proprietatea firma privata, s-au detectat zone de teava care trebuie schimbata, in plus, este necesara montarea senzorilor in acea zona.
Din nefericire, Firma existenta, care nu foloseste gaz, nu isi mai da acordul pentru executarea reparatiilor necesare si nici pentru montarea senzorilor, nemaidorind ca acea portiune de teava care trece prin subsolul firmei sa fie activa, refuzand orice fel de propunere venita din partea noastra sau a celor de la reparatii/ service a furnizorului de gaz.
Aici intervine marea problema -
Conditiile tehnice nu permit modificarea traseului tevii pe fatada blocului - sunt usi, ferestre, etc, iar calcanul imobilului nostru se invecineaza cu o proprietate fara imobil, nefiind cunoscut proprietarul, astfel incat nu avem acordul acestuia, deci nici dreptul legal sa intram pe proprietatea lui si nici sa tragem aceasta teava pe calcanul nostru, prin acea zona.
Astfel, ne aflam in imposibilitatea gasirii unei solutii pentru remedierea tevii comune actuale si, de mai mult de 14 zile nu avem gaze in imobil, ceea ce inseamna caldura, apa calda sau aragaz, imobilul nefiind niciodata conectat la termoficare.
Ma puteti sfatui care ar fi solutia legala si, evident, cea mai rapida in aceasta situatie?
Din pacate, vremea rece ne-a cauzat multe neplaceri si nu stiu cum se va solutiona...
Va multumesc!
Răspuns la discuția Obtinere tutela
multumesc mult
:D
Discuție Obtinere tutela
Buna ziua

as dori sa ma sprijiniti cu informatii privind modalitatea de obtinere a tutelei pentru tatal meu

in iunie 2015, am dobandit pentru tatal meu, in varsta de 85 de ani, certificatul de incadrare in grad de handicap, se la comisia sector 4, cu incadrarea - grad de handicap grav - cu asistent personal - valabil 12 luni, cu incepere din 1 iulie 2015.
cod de boala - G83 si F00.2
cod handicap 7

mentionez ca sunt unica fiica.

va multumesc
da,
va multumesc pentru... incurajari !

sper sa se finalizeze cu bine si cat mai putine drumuri, pe vremea asta !

zi frumoasa !
:flowersblue: