avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere tutela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere tutela

Buna ziua

as dori sa ma sprijiniti cu informatii privind modalitatea de obtinere a tutelei pentru tatal meu

in iunie 2015, am dobandit pentru tatal meu, in varsta de 85 de ani, certificatul de incadrare in grad de handicap, se la comisia sector 4, cu incadrarea - grad de handicap grav - cu asistent personal - valabil 12 luni, cu incepere din 1 iulie 2015.
cod de boala - G83 si F00.2
cod handicap 7

mentionez ca sunt unica fiica.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elenacristina , utilizator 21:23, 1 August 2015
Se depune o actiune la instanta. Se cerceteaza de catre parchet. Se va face o expertiza medico-legala, apoi se va pronunta o hotarare judecatoreasca prin care se stabileste tutorele.

Trebuie sa stiti ca va putea fi numit un tutore pentru tatal dvs. numai daca acesta nu are discernamant.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
multumesc mult
:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie? este singura solutie? sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Baiatul meu a implinit 18 ani,are handicap grav cu insotitor,cod boala 5. Dupa ce am ridicat certificatul de grad mi s-a explicat ca singura ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! cât de necesară este tutela în cazul unei ... LuciaNeagu LuciaNeagu Bună dimineața! Cât de necesară este tutela în cazul unei persoane cu handicap ? Persoana cu handicap grav tocmai a împlinit 18ani și părintele, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoana cu handicap grav mihaeza73 mihaeza73 Am un fiu care are 20 ani. Este evaluat cu handicap grav permanent (tetrapaeza spastica), si nu are discernamant. As dori sa aflu sub ce forma as putea sa-l ... (vezi toată discuția)