avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... punere sub interdictie? este singura solutie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

punere sub interdictie? este singura solutie?

Buna ziua,
Baiatul meu a implinit 18 ani,are handicap grav cu insotitor,cod boala 5. Dupa ce am ridicat certificatul de grad mi s-a explicat ca singura modalitate ca eu sa pot ridica banii pentru insotitor a copilului devenit adult ,este sa demarez un proces la tribunal de punere sub interdictie prin care eu devin tutore al copilului,este o procedura greoaie,care dureaza 5-6 luni timp in care indemnizatia se pierde.Ma puteti ajuta sugerandu-mi o alta cale de a obtine aceste drepturi,tinand cont ca el nu se poate descurca singur si ca nu are discernamant?
Cel mai recent răspuns: sorina_h2004 , utilizator 12:58, 9 Aprilie 2013
Pana la interdictie de ce nu poate ridica el banii?
Este prezumat sanatos...
Trebuie sa va adresati instantei de judecata, pentru a-l puna sub interdictie judecatoreasca pe fiul dumneavoastra, bolnav , si sa solcitati, de asemenea, instituirea tutelei asupra acestuia.( dumneavoastra puteti avea calitatea de tutore, precum si orice alta persoana interesata, care nu prezinta interese contrare cu cele ale fiului dumneavoastra).


Cererea se depune la judecatoria in raza careia domiciliaza,este scutita de taxa de timbru si la aceasta se anexeaza actele doveditoare ale starii de sanatate ale celui a carui punere sub interdictie se solicita.

Cererea se poate trimite la judecatorie si prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, nefiind obligatorie deplasarea la instanta in vederea depunerii.

Instanta va trimite dosarul la parchet pentru efectuarea cercetarilor.

Dupa primirea concluziilor parchetului, cererea va fi solutionata de instanta.
Vor avea loc audieri de catre procurorul de caz si va trebui sa prezentati doi martori, in vederea audierii.

In cadrul procesului va fi ordonata o expertiza medico-legala de apreciere si a lipsei de discernamant a fiului dumneavoastra.


Pana la solutionarea cererii de punere sub interdictie, puteti solicita numirea unui curator special.


Succes.




imi cer scuze...cod handicap-5 si cod boala F73.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama cu probleme psihice mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! santem 2 frati ...mama este diagnosticata cu o boala grava ( nu mai are discernamant ) ...se impune ca unul dintre noi sa o reprezinte .........am ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoana cu handicap grav mihaeza73 mihaeza73 Am un fiu care are 20 ani. Este evaluat cu handicap grav permanent (tetrapaeza spastica), si nu are discernamant. As dori sa aflu sub ce forma as putea sa-l ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi pentru o persoana alcoolica cu ciroza hepatica Cristinamihalache79 Cristinamihalache79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind procedura de decadere din drepturi pentru o persoana de 65 de ani care are ciroza hepatica din cauza ... (vezi toată discuția)