marian20 a scris:
imola_pap a scris:
Crisanca a scris:
Am si eu o intrebare...
In cazul in care vom fi admisi, care sunt pasii ce trebuie parcursi si in ce ordine si perioada? Stiu ca teroretic aceste lucruri au intrat in materia de examen, dar nu le-am considerat atat de importante incat sa ma fi lamurit asupra lor..
Cred ca un prim pas ar fi inscrierea pe tabloul avocatilor ca stagiar, dar asta inainte sau dupa gasirea unui indrumator? Din cate stiu exista un termen limita pentru inscriere, sub sanctiunea pierderii calitatii de avocat stagiar..
Aveti idee cand incep cursurile INNPA? Nu stiu de unde am ramas cu ideea ca in primavara..
Nu e sigur daca am retinut ordinea corecta, dar pasii de urmat ar fi:
1. emiterea deciziei de primire in profesie (dupa afisarea rezultatelor + contestatii and stuff)
2. depunerea juramantului la prima intrunire a consiliului baroului
3. incheierea unui contract de colaborare/de salarizare cu un avocat indrumator
4. depunerea contractului la barou pentru inscrierea pe tabloul avocatilor
Cam asta ar fi.
cum am inteles eu de la barou ---incheiere contract colaborare---depunerea contractului la barou---depunerea juramannt---emitere decizie- automat se inscrie si la inppa si urmatoarele serii esti inclus----devii avocat stagiar si urmezi inppa
ai doi ani de inscriere in barou de la afisarea rezultatelor
1. Se valideaza concursul. Se emit deciziile de primire in profesie.
2. Inchei contract cu indrumatorul.
3. Iti faci asigurare de raspundere profesionala
4. Te duci la casieria Baroului si platesti taxa anuala UNBR.
5. Te duci la Resurse umane la Barou si cu toate actele care atesta parcurgerea etapelor de mai sus soliciti inscrierea pe tablou. La mine a durat cam o luna.
7. Se emite decizia de inscriere pe tablou. Iti faci legitimatia de avocat (mie mi-a dat-o pe loc)
8. Cu contractul si cu decizia mergi la Administratia financiara in a carei circumscriptie se afla sediul cabinetului in care vei lucra. Acolo primesti CIF (cod de identificare fiscala)
9. Mergi la Administratia financiara de care apartii (asta in ipoteza in care nu locuiesti in aceeasi circumscriptie cu cabinetul in care vei lucra) - acolo depui copie de pe CIF si niste declaratii anticipate de venit.
10. Iti faci roba, stampila.
Spor la treaba! (sper sa nu se fi schimbat ceva intre timp, eu am parcurs anul trecut aceste etape)
PS: am de dat roba de avocat, de dama, detalii pe privat pt eventualele doritoare.