avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate gianina cucu

Activitate gianina cucu

Răspuns la discuția disponibilizari
spuneti-mi vA rog , s-a adoptAt aceasta modificare la art.96 ? in legea pe cAre o am eu nu apare inca modificarea asta si aPoi se ia in calcul modificarea la l 188/1999 de Acum daca reducerea postului s-a fAcut in lunA august si legislatia de atunci nu permitea astA ? stiu ca nicio modificare nu se aplica retroactiv.
Cum as putea sa demonstrez eu ca legislatia cAre a stat la baza disponibilizarilor a dat mana libera directorilor sa isi aLeaga oAmenii ? eu am lucrAt la CFI, si erAm singura pe post si l-Au desfiintAt, si sunt AJOFM-uri in tara cAre si-au pastrat CFI-ul.
Din momentul depunerii instiintarii scrise catre angajator, acesta nu mai are voie sa concedieze angajata gravida. De asemenea, nu pot fi concediate gravidele, mamele sau tatii aflati in concediul de maternitate, concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani sau in concediul pentru ingrijirea copilului bolnav.

Chiar si in aceste situatii, gravida poate fi totusi concediata prin desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice, a falimentului, a transformarii tehnologice sau reorganizarii angajatorului, ceea ce nu e cazul la noi. [Codul Muncii, Legea 53/2003, Art. 60].

multumesc din suflet.:(

Răspuns la discuția functionar public disponibilizat
am primit mesajul privat.si eu sunt oArecum in aceeasi situAtie...tot lA AJOFM lucrez, momentan in CIC, dAr mi-Au disponibilizat postul in august. poate mai vb...poate ne consultam.....poate reusim sA facem ceva....
mult succes.
Răspuns la discuția functionar public disponibilizat
cum v-a disponibilizat in decembrie dacA disponibilizArile s-au facut in august?
Discuție disponibilizari
sunt in concediu crestere copil panA la 2 ani, pana pe data de 2 februarie 2011. in luna august 2010 institutia de stAt unde am lucrAt si erAm pe perioada nedeterminata mi-a disponibilizat postul pe care eram eu ANgAjatA, nu mi-A dAt preaviz atunci spunANdu-mi ca o sA imi dea dupa ce mA voi intoarce la serviciu, incepand cu A 2-a zi.
mentionez ca sunt dinnou insarcinata si le voi comunica asta cAnd voi face cererea de reprimire la serviciu.
din ceeA ce aM citit eu l 188/1999 si og 96/20003 nu permite asta, dar directorul meu a sustinut ca disponibilizareA s-a facut in lunA aUgust dar efectele ei se pot intinde pe o perioada mai mare, respectiv cAnd ma intorc din concediu.
va rog spuneti-mi daca disponibilizarea a fost legala, dupa cum sustine angajatorul meu.
va multumesc aNticipat, si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.