avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public disponibilizat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public disponibilizat

Sunt functionar public disponibilizat de la un AJOFM, am primit decizia de disponibilizare pe data de 01.12.2010. Plangerea prealabila o pot face la sediul ANOFM (nu la sediul AJOFM care m-a disponibilizat)? O alta intrebare este daca pot cere o audienta la forurile superioare, respectiv: ministrul MMFPS sau presedinte ANOFM. Din cate stiu exista Corpul de Control al minstrului care poate verifica in unitatile subordonate modalitatea in care s-au stabililit si respectat criteriile de disponibilizare. Multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi.
Cel mai recent răspuns: gianina cucu , utilizator 18:25, 11 Decembrie 2010
angelax a scris:
Plangerea prealabila o pot face la sediul ANOFM (nu la sediul AJOFM care m-a disponibilizat)?

Potrivit art. 7, alin. (1) din Legea nr. 554/2004, puteti solicita revocarea deciziei prin care ati fost disponibilizata fie institutiei emitente (AJOMF), fie organului ierarhic superior (ANOFM). Important este ca plangerea prealabila sa fie facuta in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de disponibilizare.

angelax a scris:
O alta intrebare este daca pot cere o audienta la forurile superioare, respectiv: ministrul MMFPS sau presedinte ANOFM. Din cate stiu exista Corpul de Control al minstrului care poate verifica in unitatile subordonate modalitatea in care s-au stabililit si respectat criteriile de disponibilizare.

Puteti solicita o audienta, dar nu va ajuta la nimic si nici nu are legatura cu procesul. Dvs. ati fost disponibilizata conform OUG nr. 68/2010, HG nr. 662/2010 si Ordinului nr. 614/2010. In aceste acte normative, care incalca in primul rand principiul stabilitatii in functia publica statuat prin Legea nr. 188/1999, nu exista criterii de disponibilizare.

Cred ca este de prisos sa mai mentionez ca actele normative enumerate mai sus incalca tot ceea ce este reglementat in legislatia aplicabila functiei publice si in legislatia muncii.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile deschise, nu sa deschideti noi discutii pe aceeasi tema.
Totusi, HG 00/2009 nu exista. B-)

Multumesc, o zi buna,

Gabriela Pintea

angelax a scris:
Sunt f. public disponibilizat in baza urmat acte normative: OUG 68/2010, HG 728/2010 pt modificarea si completarea HG 00/2009, HG 662/2010, ORDINUL ministrului MMFPS nr 615/27.057.2010, ORDINUL Presedintelui ANOFM 589/03.08.2010, Nota Presedintelui ANOFM 1908/02.08.2010 cu privire la demersurile ce se impun pt aplicarea HG 662/2010, decizia dir institutiei privind aprobarea listei criteriilor privind procedura de restructurare si reorganizare, preavizul si media obtinuta in urma aplicarii criteriilor de restructurare. Mentionez ca disponibilizarea nu s-a efectuat in urma vreunui concurs, criteriile unde am fost punctata slab sunt cele la care s-a facut evaluarea de catre seful de compartiment si dir. institutiei(note pe care au refuzat sa mi le prezinte la cererea verbala). De asemenea, mentionez ca in ultimii 5 ani am avut calificativul f. bine. Conform noii organigrame dupa ce am fost disponibilizata din compartiment pe postul meu a fost adusa o colega din alt compartiment cu functie identica(grad, treapta de salarizare). Intrebarea care nu ma lasa sa dorm la ora asta este daca am vreo sansa in instanta si ce motive as putea sa invoc?

top dan a raspuns:
Urmeaza sa parcurgeti proce4dura preaqlabila si sa contestati raspunsul autoritatii ierarhic superioare la instanta de contencios administrativ.Cred ca aveti sanse reale de cistig.Succes

cum v-a disponibilizat in decembrie dacA disponibilizArile s-au facut in august?
am primit mesajul privat.si eu sunt oArecum in aceeasi situAtie...tot lA AJOFM lucrez, momentan in CIC, dAr mi-Au disponibilizat postul in august. poate mai vb...poate ne consultam.....poate reusim sA facem ceva....
mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari in institutiile aflate in subordinea ministerului muncii camelia iosif camelia iosif sunt functionar public de 20 de ani, studii superioare de lunga durata, master in politici publice si administratie publica, in functia de consilier superior ... (vezi toată discuția)
Ordinul mmfps nr. 1418/2010 mai este in vigoare in prezent sau nu? moose007 moose007 Va rog sa-mi spuneti daca Ordinul MMFPS nr. 1418/2010 (privind procedura de incadrare in grade de invaliditate in vederea inscrierii la pensia de invaliditate) ... (vezi toată discuția)
Preaviz functionar public valici valici va rog sa ma ajutati. Se poate contesta preavizul la functionarul public? In ce termen?Si care este pasul urmator. Disponibilizarea s-a facut in baza OUG 68 / ... (vezi toată discuția)