Sa inteleg ca din expresia "drepturi si obligatii privind executarea anumitor servici, lucrari sau orice alte prestatiii " rezulta ca nu ar putea fi folosita si pentru un imprumut? Nici daca a fost facut de un asociat pentru dezvoltarea unei societati.
Ordonanta o gaseam si eu pe net, vroiam mai mult o explicatie/lamurire cu privire la intelesul frazei de mai sus
Procedura somatiei de plata se poate folosi si in cazul recuperarii unui imprumut facut de o persoana fizica unei persoane juridice?
Acum un an am imrpumutat o suma de bani societatii in care sunt si asociat; intre timp ne-am certat si acum, desi a trecut termenul scadent de rambursare mi se tot amana plata si acum nici nu mai pot lua legatura cu ei.
Am un contract de imprumut semnat intre parti si stampilat de firma, cu mentiunea ca s-a primit si suma scrisa de mana De asemenea am si o foaie de varsamant a sumei respective in banca dar pe ea nu apare mentiunea"imprumut"
Este posibil, ca persoana fizica, sa folosesc procedura somatiei de plata pentru recuperarea unui imprumut facut unei persoane juridice?
Mai concret, eu-persoana fizica sunt asociat intr-o firma pe care am imprumutat-o cu o suma care, desi a trecut data scadenta, nu mi-a fost returnata. Ca dovada am un contract de imprumut semnat de parti si stampilat de firma, cu mentiunea am primit. Banii i-am transferat prin banca si am si aceasta dovada dar proasta aia de la ghiseu nu m-a intrebat pentru ce ii transfer si uite asa ca nu apare pe foaia respectiva"imprumut". Poate reprezenta asta o problema?
Daca aveti si alte idei de recuperare a sumei v-as fi recunoscator.
Am cateva intrebari, daca sunteti amabili sa imi raspundeti
1. Taxa nu se achita la cec/trezorerie?
2.Daca scot cf pentru o persoana juridica imi trebuie procura speciala sau imi este suficienta o imputernicire?
3.Daca stiti cumva unde e biroul pt sect2-pe Eugen Carad, cumva?
Merci. Nu ma ajuta prea mult caci nu e o achizitie publica.
Intr-adevar in domeniul licitatiilor sunt foarte multe prevederi si poate ca treb sa va precizez mai exact scopul licitatiei, dar este foarte complicat.
Cei ce organizeaza licitatia sunt o companie romaneasca privata!! (cu actionari pers juridice-rom si straine, private si de stat!!) si fac licitatie pentru o "investitie" care implica mai multe.
Din acest motiv pentru inceput imi trebuia sa studiez cadrul general: adica ce obligatii au cei ce org licitatia, ce oblig am eu, ce cond tre sa indeplin actele, ce raspundere poarta partile- si toate astea pana la efectuarea licitatiei propriu zise- deci faza preparatoare, sa ii zic
In primul rand ma interesau dispozitii generale: ce acte trebuie intocmite, despre caietul de sarcini, proced ce treb urmata in organizare...etc
In secundar: pentru aprofundarea problemei, sa zicem ca este vb de o companie care realizeaza o constructie foarte mare (destinata unui scop com, industrial)si org licitatii in mai multe domenii: pentru materiale constructii, echipamente..... si pentru transportul tuturor echipamentelor,utilajelor...... Oricum pe mine ma intereseaza care sunt obligatiile-in mare, generale- unei astfel de societati care doreste sa organizeze o astfel de licitatie
Va rog f mult daca ma puteti ajuta cu niste reglementari legale in ceea ce priveste procedura de organizare a unei licitatii......etc-tot ce e legat de licitatii-in general
Eu nu reusesc sa gasesc decat niste hotarari de guvern (HG 592/1993,HG63/1994)care s-au tot modificat si nici nu imi apar in varianta actualizata si un regulament.
Ce imi mai recomandati?
Va rog mult daca cumva stiti si imi puteti recomanda de unde as putea afla mai multe informatii, reguli, proceduri despre ce inseamna si cum se realizeaza transportul maritim, transporturile combinate, activitatea de expeditii. Ma refer la carti/tratate, reviste, site-uri romanesti si/sau straine.
Va multumesc
Am un loc de veci lasat de o matusa prin testament. Dupa moartea ei nu s-a deschis succesiunea si nu s-a facut nici un certificat de mostenitor.Au trecut mai mult de 6 luni.
Acum trebuie sa introduc actiune in instanta? Ma puteti sfatui in legatura cu actiunea?