Da, ma refer la terenul de langa locuinta, respectiv curtea neconstruita si imprejmuita. Legat de "proprietatea gratuita", am facut referire la o documentatie pentru ordinul prefectului, de trecere in proprietate a lotului de casa, in intregimea sa. Va multumesc frumos. Mircea Brancoveanu
INTREBARE: Cum se poate obtine trecerea in proprietate gratuita a lotului unei case, care a fost obtinuta prin Legea nr. 112/1995? Mentionez ca fostul proprietar este ruda de gradul al III-lea (matusa), cetatean italian si care nu a revendicat si nici nu va revedica fosta proprietate. Va multumesc.
Pensionat in luna mai 2010, cu o activitate de 13 ani in grupa a II-a de munca (intre anii 1974-1987), va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la acordarea unui punctaj suplimentar, conform Legii 19/2000 ?
Va multumesc foarte mult.
Mircea Brancoveanu
Pentru o persoana de sex masculin, nascuta la data de 05.10.1952, incadrata fara intrerupere din data de 01.02.1976, avand la activ 20 de ani lucrati in grupa a II-a de munca, care ar fi data pentru:
- pensionare la limita de varsta;
- pensionare anticipata?
Va multumesc!
Mircea
Legea nr. 50/1991, republicata, privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor prevede la Cap. II - Concesionarea terenurilor pentru constructii, art. 13(1) si art. 15, lit. "a", ca prin exceptie, terenurile pot fi date in folosinta pe termen limitat, cu obiect de binefacere sau cu caracter social, fara scop lucrativ.
Intrebari:
- Pentru culte (Manastire), un teren intravilan, concesionat pe 99 ani, preluat cu constructii cu destinatie de anexe gospodaresti, poate fi reacordat cu titlu gratuit, fara schimbarea destinatiei, printr-un contract aditional?
- Daca da: - potrivit carei legi?
- sau poate chiar a Legii nr. 50/1991?
- care ar fi perioada maxima de timp?
- perioada ramane la latitudinea Consiliului Local?
Sau poate exista alte acte normative care sa ajute in aceasta incercare.
Primiti va rog multumirile mele anticipate.
Cu stima, Mircea Brancoveanu