avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionare cu titlu gratuit pentru culte (fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionare cu titlu gratuit pentru culte (fara redeventa)

Legea nr. 50/1991, republicata, privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor prevede la Cap. II - Concesionarea terenurilor pentru constructii, art. 13(1) si art. 15, lit. "a", ca prin exceptie, terenurile pot fi date in folosinta pe termen limitat, cu obiect de binefacere sau cu caracter social, fara scop lucrativ.
Intrebari:
- Pentru culte (Manastire), un teren intravilan, concesionat pe 99 ani, preluat cu constructii cu destinatie de anexe gospodaresti, poate fi reacordat cu titlu gratuit, fara schimbarea destinatiei, printr-un contract aditional?
- Daca da: - potrivit carei legi?
- sau poate chiar a Legii nr. 50/1991?
- care ar fi perioada maxima de timp?
- perioada ramane la latitudinea Consiliului Local?
Sau poate exista alte acte normative care sa ajute in aceasta incercare.
Primiti va rog multumirile mele anticipate.
Cu stima, Mircea Brancoveanu
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 19:54, 13 Decembrie 2010
Referitor la concesiune vedeti OUG nr.54/2006.
Folosinta gratuita a patrimoniului public se poate acorda in conditiile stabilite de art.17 din Legea nr.213/1998.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosinta limitata mih123 mih123 ve rog sa ma ajutati. O institutie publica doreste sa ajute cateva familii cu copii multi prin punerea la dispozitia acestora a unor terenuri de care dispune ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Concesiune teren aflat in domeniul public lidia31 lidia31 imi poate spune si mie cineva care este legislatia in vigoare pt concesiunea de terenuri aflate in domeniul public ...si as dori o documentatie de atribuire pt ... (vezi toată discuția)