Buna seara.Am fost garanta la un credit luat de o ruda de la o banca cooperatista. S a dispus executare si proprire cont. Mie mi au fost blocate toate conturile. Acea persoana a achitat intr un final. Cand am fost la executor sa mi dea hartie ca sa ma duc sa mi deblochez conturile , m a pasat sa ma duc la banca spunandu mi ca el nu mai este executor bancar ci judecatoresc. La banca mi s a zis , ca ei au dosarul dar nu mi pot sa mi dea decat o adeverinta ca s a terminat creditul . Si acea adeverinta costa 50 lei si mi poate folosi la numai o singura banca . Intrebarea mea este : cum pot sa I fac sa mi dea adeverinta sau sa trimita ei adrese la toate bancile si sa ma scoata din baza lor de date , sa ceara deblocarea conturilor? Avand in vedere ca eu am fost numai garanta la acel credit si ei au dispus blocare conturi. Unde ma pot adresa si cum sa fac reclamatie . Multumesc frumos
buna seara. in data de 8 mai ar trebui sa ma intorc la servici de drept , dupa terminarea concediului crestere al primului copil cu handicap pana la 3 ani . momentan sunt insarcinata in 25 saptamani , dpn 25 iulie , si dupa calculul meu as putea sa intru in prenatal. am instiintat angajatorul de intoarcerea mea la servici si starea de graviditate . in situatia aceasta , pot intra direct in prenatal?concediul prenatal cum se calculeaza si de catre cine? postnatalul mi se acorda? doctorul meu de familie mi a zis ca mi trebuie adeverinta de salariat de la servici si sa arat daca am beneficiat de concediul medical in ultimele 12 luni ,pentru a intra in prenatal .si ar fi bine sa ma intorc o luna la servici , deoarece scrie intr o lege ca trebuie sa cotizez minim o luna la contributii sociale.intrebarea mea este daca eu ies din concediu crestere copil , de ce trebuiesc aceste hartii si daca ma puteti ajuta cu o lege. multumesc
sunt angajata de 5 ani la firma la care lucrez cu norma intreaga salar brut 1800 ron , net in mana 1345. la data de 15 oct deoarece aveam probleme cu sarcina ,fiind in 8 saptamani, am intrat in concediu medical. pe 12 ianuarie implinesc 3 luni de concediu medical si intru in comisie pana in prenatal. eu voi naste pe 25 mai (asa e data probabila). intrebarile mele sunt:
1. pot sa mi iau concediu odihna pana ce intru in prenatal si cate zile?
2. la calculul indenizatiei de crestere a copilului dupa postnatal se iau si concediile medicale si prenatalul in calculul veniturilor nete? la concediile medicale am avut un salar net de 1600 ron deoarece a avut zile cu 100% platite si care ar fi indemnizatia mea?
o cunostinta are contract management ce expira peste 2 ani. e director banca. in 7 oct se emite la bnr o suspendare din functie, in data de 14 octombrie ajung 2 pers din unitatea mama cu o hartie la unitate prin care se anunta suspendarea consiliului de administratie(din care face parte si domnul dir). domnul dir nu a semnat nici o hartie de primire dar a facut preinfarct si a plecat la spital . i s a dat concediu medical .mentionez ca el nu primise nici o adresa acasa personal. in cazul acesta se pot deconta concediile medicale?