sunt angajata de 5 ani la firma la care lucrez cu norma intreaga salar brut 1800 ron , net in mana 1345. la data de 15 oct deoarece aveam probleme cu sarcina ,fiind in 8 saptamani, am intrat in concediu medical. pe 12 ianuarie implinesc 3 luni de concediu medical si intru in comisie pana in prenatal. eu voi naste pe 25 mai (asa e data probabila). intrebarile mele sunt:
1. pot sa mi iau concediu odihna pana ce intru in prenatal si cate zile?
2. la calculul indenizatiei de crestere a copilului dupa postnatal se iau si concediile medicale si prenatalul in calculul veniturilor nete? la concediile medicale am avut un salar net de 1600 ron deoarece a avut zile cu 100% platite si care ar fi indemnizatia mea?
1) Puteti sa va luati CO cu nr de zile din CIM.
2) art. 2 din OUG 111/2010:
...
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
c) au beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
d) au beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale, in baza Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, republicata;
e) au beneficiat de pensie de invaliditate, in conditiile legii;
f) se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
g) au beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului;
OUG 111/2010 spune: Art.13...
(3) La stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).