avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate DanCatalina

Activitate DanCatalina

Sunt asociat impreuna cu cineva intr-o societate, fiecare cu 50%, celalalt partener fiind administrator. Ne-am certat, avem active imobilizate pe firma si celalalt asociat care este si administrator ma ameninta ca cedeaza printr-o procura administrarea societatii unei persoane dubioase si ca va avea astfel grija sa inchida magazinul nostru si sa-l inchirieze unui tert contra unei sume modice diferenta fiindu-i platita la negru.
Cum pot cere anularea aceste eventuale procuri de reprezentare si cum pot cere scoaterea actualului administrator din aceasta functie?
Un avocat mi-a spus ca se pot cesiona actiunile doar la valoarea nominala a lor din contabilitate sau cu titlu gratuit.
1."Cica" nu se pot vinde sub valoarea nominala!?
2."Cica" s-ar putea cesiona cu titlu gratuit, dar daca se cesioneaza cu titlu gratuit atunci trebuie autentificat actul la notariat?! Cica ar echivala cu o donatie.
Care este parerea dvs?
Răspuns la discuția Excludere administrator
OK. Excludere la tribunal, dar care pot fi motivele ptcare se poate cere chestia asta?
Si la excludere se face analiza activului si a pasivului si trebuie dat jumatate, sau doar banii din capitalul social? Oricum si acela este de 90.000 ron.
Răspuns la discuția Excludere administrator
Activitatea societatii nu este una intocmai 100% corecta, Daca ar fi vreo petitie la finante astia cu siguranta daca ar veni in control ar gasi mici nereguli si s-ar lasa cu amenzi.
Dar daca sotia are bagati bani in 455(aport asociat) care este metoda prin care se poate pune sechestru asiguratoriu pe un imobil al societatii pt suma respectiva, pt ca in caz de sotul duce firma in faliment/insolventa sa se poata recupera parte din bani?
Urmatoarea speta.
2 persoane sot sotie ambii asociati cu parti sociale egale la un SRL, doar sotul fiind administrator.
Sotii in prag de divort, sotul scoate bani din firma prin diferite tertipuri, prost administrator, posibil in scurt timp firma sa intre in incapacitate de plata. Cum poate sotia sa-i retraga calitatea de administrator al acestei firme?
Vreau sa intru in posesia unor actiuni la un SA care a fost privatizat prin metoda MEBO. O ruda de-a mea doreste sa imi ofere cu titlu gratuit aceste actiuni. Societatea are lista de actionari, la oficiul registrului comertului cand ceri un certificat constatator nu apare numele tuturor actionarilor(fiind peste 140).
Intrebari:
1.se pot cesiona aceste actiuni cu titlu gratuit?
2.trebuie inregistrat contractul la notariat si/sau la Registru Comertului(atentie la ORC este lista actionari)
3.Daca nu se poate inregistra cu titlu gratuit, atunci eu sau cel care imi da actiunile datoreaza ceva Bugetului de Stat?
Multumesc frumos