avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate gabby84

Activitate gabby84

Conform prevederilor art. 6 alin (1) punctul IV din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, în vigoare de la 1 ianuarie 2011, în sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii persoanele care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat (8.088 lei) şi care se află în una dintre situaţiile următoare:
a) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare ori de management;
b) membri ai întreprinderii individuale şi întreprinderii familiale;
c) persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice;
d) persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora;

Ce sa inteleg eu din legea asta? daca norma mea e de 8040..deci mai mica de 8088, de ce sunt obligata sa inchei contract si sa platesc si penalitati?
Pt o PFA norme, infiintata in 2004, care nu a incheiat contract de asigurare cu Casa Nationala de pensii, norma pe anul acesta fiind 8040 ron,este obligatorie incheierea contractului cu casa de pensii? cam cat o sa platesc majorari?mentionez ca nu lucrez in alta parte.
Discuție divort
daca hotararea de divort a ramas irevocabila la curtea de apel pe data de 21 februarie a.c., dar inca nu s-a redactat, pot sa ma inscriu la un concurs pt ocuparea functiei de grefier cu numele fostului sot?pt ca inscrierea e pana pe 29 martie si oricum nu o sa pot sa imi schimb buletinu pana atunci.