avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Activitate CLAUDIA99

Activitate CLAUDIA99

Buna seara,

Am citit normele de aplicare a noii ordonante si sunt nelamurita. Am un copil de 2 ani jumate si trebuie sa nasc pe 20 ianuarie (bebe2). Cele 12 luni pt. calculul indemnizatiei sunt formate astfel 6.5 luni - indemnizatie bebe1 si 5.5 luni salariul.
Care este calculul corect .indemnizatiei pt. bebe2?

Ca la Art.21 -(1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptăţită, obţinute în condiţiile art. 3 din ordonanţa de urgenţă, precum şi veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin.(5) şi (6) din ordonanţa de urgenţă

iar tot in cadrul acel;uiasi articol dar acelasi articol

punctul (6) În situaţia în care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) în care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 lei. Dacă persoana realizează venituri o perioadă de câteva luni în interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului este reprezentată de suma totală a veniturilor realizate în aceste luni, împărţită la 12.

Va rog mult sa-mi spuneti care va fi in final modul de calcul al indemnizatiei.
Va multumesc mult pt. ajutor
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil 2011
Va multumesc mult pt. promtitudinea de care dati dovada.
O sa revin prin ianuarie cu aceste intrebari, poate apar pana atunci normele.
Cu stima,
Claudia 99
Buna ziua,

O mare rugaminte. Am studiat ordonanta si am niste intrebari.
O sa nasc in 10 ianuarie (cezariana), puteti sa ma lamuriti va rog cu anumite probleme?
-cele 12 luni pt. calculul indemnizatiei sunt formate astfel : 7.5 luni indemnizatie bebe1 si 5.5 salariu. Va fi luata in calcul valoarea indemnizatiei pe care am primit-o ca si salariu? (se adauga si cele 200 ron alocatia?). Sau se mai "taie" si din indemnizatia lui bb1?
-la televizir spuneau "Alesii" ca putem opta pt. 1 an de stat acasa. In ordonanta scrie altceva. Daca ma intorc la munca exact cd implineste copilul 1 an primesc insertia in munca in valoare de 500 ron? Alocatia ramane valabila pe langa cei 500 ron? adica as primi 700 ron?

Va rog sa ma ajutati ca sa stiu exact ce am de facut,
multumesc mult