avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil 2011

Buna ziua,

O mare rugaminte. Am studiat ordonanta si am niste intrebari.
O sa nasc in 10 ianuarie (cezariana), puteti sa ma lamuriti va rog cu anumite probleme?
-cele 12 luni pt. calculul indemnizatiei sunt formate astfel : 7.5 luni indemnizatie bebe1 si 5.5 salariu. Va fi luata in calcul valoarea indemnizatiei pe care am primit-o ca si salariu? (se adauga si cele 200 ron alocatia?). Sau se mai "taie" si din indemnizatia lui bb1?
-la televizir spuneau "Alesii" ca putem opta pt. 1 an de stat acasa. In ordonanta scrie altceva. Daca ma intorc la munca exact cd implineste copilul 1 an primesc insertia in munca in valoare de 500 ron? Alocatia ramane valabila pe langa cei 500 ron? adica as primi 700 ron?

Va rog sa ma ajutati ca sa stiu exact ce am de facut,
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIA99 , utilizator 21:35, 14 Decembrie 2010
1. Se ia in calcul indemnizatia din perioada CCC1.
2. Alocatia de 200 lei se plateste separat.
3. Daca optati pentru varianta cu un an si reveniti la serviciu inainte de a implini copilul un an (eu zic cu o zi inainte) veti primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar.
4. Alocatia de 200 lei se acorda in baza Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii si nu are legatura cu indemnizatia pentru CCC.
5. Dar sa asteptam si Normele de aplicare care s-ar putea sa clarifice unele lucruri mai putin intelese de noi.
Va multumesc mult pt. promtitudinea de care dati dovada.
O sa revin prin ianuarie cu aceste intrebari, poate apar pana atunci normele.
Cu stima,
Claudia 99

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre indemnizatia pentru ccc si stimulentul de insertie? iulia.balan iulia.balan Buna ziua! Poate sotul meu sa depuna acte pentru stimulent de insertie,am citit partial legea dar nu sunt sigura dada am inteles bine? Stimulentul de insertie ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al doilea copil dianiuly dianiuly Buna ziua! Sunt noua pe acest forum si sper ca ma veti putea ajuta sa-mi clarific cateva nelamuriri. Situatia concreta este urmatoarea: In ianuarie 2010 ... (vezi toată discuția)