avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este diferenta intre indemnizatia pentru CCC si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este diferenta intre indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie?

Buna ziua! Poate sotul meu sa depuna acte pentru stimulent de insertie,am citit partial legea dar nu sunt sigura dada am inteles bine?
Stimulentul de insertie se acorda 2 ani sau sa optam pentru indemnizatie?
Alocatia copilului se acorda separat de stimulent si indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: iulia.balan , utilizator 11:13, 13 Aprilie 2011
1. OUG111/2010 spune ca persoanele care au optat pentru CCC in varianta pana la un an si isi reiau activitatea inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
2. Alocatia se acorda separat de indemnizatia pentru CCC sau stimulentul de insertie, este in cuantum de 200 lei lunar, suma care se acorda pana ce implineste copilul 2 ani.

Eu nu lucrez ,am terminat somajul,dar sotul meu poate accesa acest ajutor de cresterea copilului.
Intelesesem de la cineva care lucreaza la primarie si s-a interesat de situatia noastra,ca se poate beneficia 2 ani de ajutor,trebuie doar ca sotul sa depuna solicitarea si nu e nevoie sa intre nici macar o zi in concediu de nici un fel,acea persoana l-a asigurat ca se poate in baza noii legi.
de aceea am apelat la dumneavoastra pentru a imi spuneo a doua parere, deci se poate si asa?
1. Da, sotul poate beneficia de stimulentul de insertie daca indeplineste conditia legala ca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii.
2. Cititi si Normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010, aprobate de HG 52/2011.
Multumesc de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social adrianahr adrianahr Buna ziua. As dori sa va adresez o intrebare. Sunt insarcinata in 6 luni, iar contractul de munca nu mi-a mai fost prelungit din momentul in care sefii au ... (vezi toată discuția)
Concediu ionny-ionela ionny-ionela pe 2 mai am nascut vreau sa stiu daca nu am lucrat de ce benificiez de la stat(alocatie, indemnizatie sau vrun ajutor) precizez k sotu lucreaza dar nu ... (vezi toată discuția)
Pot lua stimulent insertie, ca tata, daca copilul a implinit un an, si pana acum nu am depus nici cerere de concediu crestere copil si nici de stimulent? catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Am fost la Primarie sa intreb daca pot, in calitate de tata, sa beneficiez de stimulent de insertie daca copilul tocmai a implinit un an si pana ... (vezi toată discuția)