Am citit normele de aplicare a noii ordonante si sunt nelamurita. Am un copil de 2 ani jumate si trebuie sa nasc pe 20 ianuarie (bebe2). Cele 12 luni pt. calculul indemnizatiei sunt formate astfel 6.5 luni - indemnizatie bebe1 si 5.5 luni salariul.
Care este calculul corect .indemnizatiei pt. bebe2?
Ca la Art.21 -(1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptăţită, obţinute în condiţiile art. 3 din ordonanţa de urgenţă, precum şi veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin.(5) şi (6) din ordonanţa de urgenţă
iar tot in cadrul acel;uiasi articol dar acelasi articol
punctul (6) În situaţia în care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) în care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 lei. Dacă persoana realizează venituri o perioadă de câteva luni în interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului este reprezentată de suma totală a veniturilor realizate în aceste luni, împărţită la 12.
Va rog mult sa-mi spuneti care va fi in final modul de calcul al indemnizatiei.
Va multumesc mult pt. ajutor
1. Normele metodologice de care vorbiti nu au fost publicate in M.O. pana acum.
2. Ministrul Muncii a spus, la TV, ca vor fi definitivate, in cel mai scurt timp, si poi publicate in M.O.
3. Asa ca s-ar putea sa sufere modificari si in sensul de a se indeparta aceste inexactitati.
4. Speram ca Normele sa apara cat ma curand posibil!
pai daca ai cele 2 situatii pe mame le intereseaza cat e cuantumul indemnizatiei nu ca...nu va fi ma mic de 600.Asta-i culmea!""Nu va fi mai mic de 600!""
4.Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul cuvenit in luna anterioara
celei in care s-a nascut copilul.
5.in situatia in care copilul este nascut in prima zi a lunii,respectiv in ultima zi a lunii,prevederile art.4 nu seaplica,urmand sa fie luate in considerare veniturile aferente celor 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Oameni buni ce dracu vrea sa zica astia ca nu inteleg diferenta?