avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stabilirea indemnizatiei pentru CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stabilirea indemnizatiei pentru CCC2

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri pt. ca cele 126 zile se termina in 30 aprilie 2011, am un copil care a implinit in 18 iulie 2010, 2 ani.
Pe data de 19 iulie 2010 am inceput serviciul.
Nelamurirea mea este cum se va calcula indemnizatia pt. bebe2, daca valoarea indemnizatiei pt. bebe1 este considerata salariu.Cele 12 luni pt. calculul indemnizatiei bebe2 sunt formate astfel:
-6.5 luni indemnizatie bebe1
-5.5 salariu.
Cum pot justifica cele 6.5 luni? Trebuie vre-o adeverinta completata ? De unde o pot procura?

Conform Art.8, alin 4 din
Normă metodologică
din 19/01/2011
privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
se specifica urmatoarele:

În situaţia prevăzută la alin. (3), dacă din calcul rezultă un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizaţiei primit anterior naşterii celui din urmă copil, atunci se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului primită anterior, cu respectarea prevederilor alin. (2).

Indemnizatia bebe 2 este egala cu prima indemnizatie?

Va rog sa ma ajutati cu aceste raspunsuri, este important pt. mine.

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:19, 21 Februarie 2011
1. Pentru stabilirea indemnizatiei pentru CCC2 se iau in calcul toate veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii, inclusiv indemnizatia pentru concediul de maternitate (cele 126 de zile) si indemnizatia pentru CCC1.
2. Ati citat bine din Normele de aplicare a OUG 111/2010.
3. Pentru confirmare puteti merge la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale (care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie bebe2 in timpul ccc bebe1 CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: in decembrie 2010 am nascut bebe1, urmand ca in iulie 2012 sa nasc bebe2, deci cand bebe1 va avea 1,6 luni. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic dupa noua lege(calcul,procedura) miha1121 miha1121 Buna ziua, Am nascut primul bebe in 30.04.2015, am ales varianta de 2 ani concediu si urmeaza sa nasc bebe2 la sfarsitul lunii septembrie. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie cu concediu fara plata amyST amyST Buna ziua, As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru bebe2 in cazul in care am avut indemnizatie pentru bebe1 timp de 11 luni apoi am intrat in ... (vezi toată discuția)