avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CIC dupa noua lege(calcul,procedura)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CIC dupa noua lege(calcul,procedura)

Buna ziua,
Am nascut primul bebe in 30.04.2015, am ales varianta de 2 ani concediu si urmeaza sa nasc bebe2 la sfarsitul lunii septembrie.
Avand in vedere ca am nascut prematur,toate cele 126 zile le-am preluat dupa nasterea bebelusului, astfel aprox 4 luni am primit de la angajator o suma mai mare, fiind calculat concediul postnatal;nelamurirea mea este :
1) in momentul recalcularii, de la 1 iulie, se va lua in calcul si suma primita pe perioada celor 126 zile sau doar suma fixa(salariul net)?
2) acel supliment de 600 lei aferent intervalului dintre nasterea bebe2 si pana implineste bebe1 2ani se acorda inclusiv in lunile cand se naste bebe1, respectiv implineste 2ani primul copil, fractionat sau fara lunile respective?
dosarul cand trebuie depus?
Multumesc mult anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 31 Mai 2016
1. In momentul recalcularii se vor lua in considerare toate veniturile nete realizate in cele 12 luni eligibile pentru CCC.

2. Cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea, de la data nasterii celui de al doilea copil.

3. Pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea trebuie să fie depusă cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 1, 2 sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, sau în termen de maximum 30 de zile de la această dată. În cazul în care se depăşeşte acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.
(art.8 alin.1 din Normele de aplicare a OUG 111/2010)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de crestere al doilea copil LittleMermaid LittleMermaid Buna ziua, Am nascut pe 10 august 2016. Pentru a primi stimuletul de insertie trebuie sa ma intorc la servici cu minim 60 zile inainte sa implineasca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie bebe2 in timpul ccc bebe1 CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: in decembrie 2010 am nascut bebe1, urmand ca in iulie 2012 sa nasc bebe2, deci cand bebe1 va avea 1,6 luni. Intrebarea ... (vezi toată discuția)