Am nascut pe 10 august 2016. Pentru a primi stimuletul de insertie trebuie sa ma intorc la servici cu minim 60 zile inainte sa implineasca copilul 2 ani, sa zicem pe 8 iunie (ca sa fie zi lucratoare, 10 iunie cade duminica).
Urmeaza sa nasc bebe 2 in septembrie 2018.
Intrebarile mele sunt:
1. Stimuletul de insertie se acorda doar pentru lunile cat sunt la munca (mai exact iunie, iulie, august) sau se acorda oricum pana cand bebe1 implineste 3 ani, chiar daca intre timp voi intra in CCC2?
2. Pentru cazul in care renunt la stimulent si raman in CCC1 pana pe 10 iulie 2018 cand bebe1 implineste 1 an si 11 luni, sunt cam la limita cu cele 126 zile de concediu de maternitate, din care trebuie sa ramana minim 42 zile dupa nastere..
Daca ma introc la servici doar pt o luna de zile, cum se calculeaza indemnizatia pt bebe 2 ?
3. Intreb tot aici pt cumnata mea, ea naste bebe2 luna viitoare. La ea diferenta intre copii este de 1 an si 8 luni, deci intra direct din CCC1 in CCC2. Problema ei este ca firma la care lucra s-a inchis in timp ce ea este in CCC1.
Cum o sa i se calculeze indemnizatia pe bebe2? Va fi in continuare 85% din net pana la terminarea CCC2, sau de la intrarea in CCC2 va lua indemnizatia minima?
Ne poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog. Am sunat si la nr acela cu 0800.. si mi-au spus ca "vedem cand analizam dosarul". Totusi as vrea o parere.