avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu de crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu de crestere al doilea copil

Buna ziua,

Am nascut pe 10 august 2016. Pentru a primi stimuletul de insertie trebuie sa ma intorc la servici cu minim 60 zile inainte sa implineasca copilul 2 ani, sa zicem pe 8 iunie (ca sa fie zi lucratoare, 10 iunie cade duminica).
Urmeaza sa nasc bebe 2 in septembrie 2018.

Intrebarile mele sunt:
1. Stimuletul de insertie se acorda doar pentru lunile cat sunt la munca (mai exact iunie, iulie, august) sau se acorda oricum pana cand bebe1 implineste 3 ani, chiar daca intre timp voi intra in CCC2?

2. Pentru cazul in care renunt la stimulent si raman in CCC1 pana pe 10 iulie 2018 cand bebe1 implineste 1 an si 11 luni, sunt cam la limita cu cele 126 zile de concediu de maternitate, din care trebuie sa ramana minim 42 zile dupa nastere..
Daca ma introc la servici doar pt o luna de zile, cum se calculeaza indemnizatia pt bebe 2 ?

3. Intreb tot aici pt cumnata mea, ea naste bebe2 luna viitoare. La ea diferenta intre copii este de 1 an si 8 luni, deci intra direct din CCC1 in CCC2. Problema ei este ca firma la care lucra s-a inchis in timp ce ea este in CCC1.
Cum o sa i se calculeze indemnizatia pe bebe2? Va fi in continuare 85% din net pana la terminarea CCC2, sau de la intrarea in CCC2 va lua indemnizatia minima?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LittleMermaid , utilizator 13:00, 15 Februarie 2018
Ne poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog. Am sunat si la nr acela cu 0800.. si mi-au spus ca "vedem cand analizam dosarul". Totusi as vrea o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie bebe2 in timpul ccc bebe1 CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: in decembrie 2010 am nascut bebe1, urmand ca in iulie 2012 sa nasc bebe2, deci cand bebe1 va avea 1,6 luni. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Concediu tata cand mama se afla in cc1 si este insarcinata din nou. mamica_monica mamica_monica Buna ziua, In decembrie 2014 am nascut si am ales concediul de crestere al copilului cu durata de 2 ani, urmand ca eu sa stau acasa 1 an si 11 luni, iar sotul ... (vezi toată discuția)