fapt prev. de art. 86 alin. 1 din O.U.G 195/2002 & art. 86 alin.3 din O.U.G 195/2002
prevederile art. 10 lit. b1 cod procedura penala.
In baza art 11 pct. 1 lit. b & art.10 lit.b1 cod procedura penala precum si a art. 90 si 91 din codul penal se dispune: scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ: amenda: 500 lei si cheltuieli judiciare 200 lei
Am primit o somatie de la serviciul politiei rutiere sa ma prezint pentru predarea permisului de conducere in cel mai scurt timp posibil. In aceasta somatie nu se precizeaza motivul pentru care trebuie predat. Ce trebuie sa fac in acest caz? Sa fac contestatie? Mentionez ca sunt sofer la o firma de curier si e in joc jobul meu.
am si eu o intrebare: in data de 30.11.2010 in jurul orelor 13:00 eram cu colegul meu pe partea dreapta a drumului cu masina oprita deoarece aveam probleme tehnice la masina. colegul meu sa dus in fata sa vada ce sa intamplat. in acel moment au trecut un echipaj de politie care a oprit in dreptul nostru, a stat 3 secunde dupa care a plecat. in acest timp colegul meu care are permis (eu nu am permis) mia zis sa dau la automat. in timp ce dadeam la automat observ ca masina de politie care era la 500 de metri a inceput sa dea cu spatele pana in dreptul nostru si a venit direct la mine sa imi ceare permisul. iam explicat ca nu detin permis, in acel moment politistul ma luat fortat in masina si nea dus intr-un bar si ma fortat sa dau o declaratie ca am condus masina desi nu conduceam masina. pot schimba declaratia pe care ma pus sa o dau fortat? ce pot face in cazul asta?