avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotarare dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotarare dosar penal

fapt prev. de art. 86 alin. 1 din O.U.G 195/2002 & art. 86 alin.3 din O.U.G 195/2002
prevederile art. 10 lit. b1 cod procedura penala.
In baza art 11 pct. 1 lit. b & art.10 lit.b1 cod procedura penala precum si a art. 90 si 91 din codul penal se dispune: scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ: amenda: 500 lei si cheltuieli judiciare 200 lei
Am primit o somatie de la serviciul politiei rutiere sa ma prezint pentru predarea permisului de conducere in cel mai scurt timp posibil. In aceasta somatie nu se precizeaza motivul pentru care trebuie predat. Ce trebuie sa fac in acest caz? Sa fac contestatie? Mentionez ca sunt sofer la o firma de curier si e in joc jobul meu.
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
andrei_bt, utilizator
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:24, 30 Ianuarie 2011
Ati fost convocat pentru ca probabil urmeaza sa fiti snationat contraventional pentru contraventia considerata a fi savarsita de dvs,cu ocazia evenimentului rutier la care va referiti,pentru care s-a dispus SUP.
Din puctul meu de vedere..sanctiunile administrative nu sunt sinonime cu abaterile contravenctinale.Este adevarat ca din punct de vedere penal niciuna dintre cele doua sanctiuni nu reprezinta infractiuni..dar amenda adminstrativa se aplica ca urmare a inceperii urmaririi penale..ca urmare a intocmirii unui dosar penal..pana la ,,mica reforma'' organele de urmarire penala erau obligate sa inceapa urmarirea penala daca constatau un pericol social redus..iar in referat propuneau solutia scoaterii de sub urmarire penala si aplicarea unei scanctiuni cu caracter administrativ de catre procuror.In schimb chiar si in cauzul dispozitie de scoatere de sub urmarire penale pe motiv ca fapta respectiva nu intruneste elementele constitutive alte infractiuni ..si alte doua cazuri..organele judiciare erau obligate sa sesizeze organele competente in vederea aplicarii unor sanctiuni contravenctionale,disciplinare...cel putin asa vad eu...posibil sa ma insel
probabil veti plati amenda administrativa si vi se va suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 1-3 luni. Iincomparabil mai bine decat daca dosarul ar fi ajuns in instanta, unde v-ati fi pierdut carnetul de tot ( acesta urma a se anula, cu dreptul de a va inscrie la examen dupa un an).
ilie.florin85 a scris:

Din puctul meu de vedere..sanctiunile administrative nu sunt sinonime cu abaterile contravenctinale.Este adevarat ca din punct de vedere penal niciuna dintre cele doua sanctiuni nu reprezinta infractiuni..dar amenda adminstrativa se aplica ca urmare a inceperii urmaririi penale..ca urmare a intocmirii unui dosar penal..pana la ,,mica reforma'' organele de urmarire penala erau obligate sa inceapa urmarirea penala daca constatau un pericol social redus..iar in referat propuneau solutia scoaterii de sub urmarire penala si aplicarea unei scanctiuni cu caracter administrativ de catre procuror.In schimb chiar si in cauzul dispozitie de scoatere de sub urmarire penale pe motiv ca fapta respectiva nu intruneste elementele constitutive alte infractiuni ..si alte doua cazuri..organele judiciare erau obligate sa sesizeze organele competente in vederea aplicarii unor sanctiuni contravenctionale,disciplinare...cel putin asa vad eu...posibil sa ma insel

O amenda aedministrativa,este o pedeapsa pentru o infractiune,de obicei cu grad scazut de pericol social.
frank_kvitta a scris:

ilie.florin85 a scris:

O amenda aedministrativa,este o pedeapsa pentru o infractiune,de obicei cu grad scazut de pericol social.

Din punct de vedere penal majoritatea doctrinei nu considera fapta respectiva infractiune.

Alte discuții în legătură

Amenda penala sory29 sory29 daca procurorul da nup si aplica o amenda penala ptr conducere sub influenta alcoolui ,la limita lui 0,80,in sange, mai se anuleaza permisul?la ce ma pot ... (vezi toată discuția)
Prescriptie anulare permis conducere - speta crisenz crisenz Buna ziua! Am primit de la I.J.P. ........., pe 10.04.2012, prin posta, cu confirmare de primire, raspunsul la solicitarea mea de \"ridicare a masurii ... (vezi toată discuția)
Prins fara permisul de conducere al3x123 al3x123 Am fost si eu prins cu permisul suspendat .....nu am antecedente nu am fost baut am avut toate actele la masina , nu am depasit viteza legala, care sunt ... (vezi toată discuția)