fapt prev. de art. 86 alin. 1 din O.U.G 195/2002 & art. 86 alin.3 din O.U.G 195/2002
prevederile art. 10 lit. b1 cod procedura penala.
In baza art 11 pct. 1 lit. b & art.10 lit.b1 cod procedura penala precum si a art. 90 si 91 din codul penal se dispune: scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ: amenda: 500 lei si cheltuieli judiciare 200 lei
Am primit o somatie de la serviciul politiei rutiere sa ma prezint pentru predarea permisului de conducere in cel mai scurt timp posibil. In aceasta somatie nu se precizeaza motivul pentru care trebuie predat. Ce trebuie sa fac in acest caz? Sa fac contestatie? Mentionez ca sunt sofer la o firma de curier si e in joc jobul meu.
Da masura este corecta.cand o fapta a fost urmarita ca infr.iar procurorul a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ se aplica masura administrativa de retinerea permisului de conducere care este o sanctiune complementara.Perioada de suspendare este de 60 sau 90 zile si pentri recuperarea permisului trebuie sa sustineti si testul de verificarea cunostintelor ,chestionarul de 15 intrebari.daca nu sustineti sau nu predati p.c. perioada de suspendare se majoreaza cu 30 zile.
cred ca am fost explicita.
Amenda penala
sory29
daca procurorul da nup si aplica o amenda penala ptr conducere sub influenta alcoolui ,la limita lui 0,80,in sange, mai se anuleaza permisul?la ce ma pot ... (vezi toată discuția)