avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal urgent bt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal urgent bt

am si eu o intrebare: in data de 30.11.2010 in jurul orelor 13:00 eram cu colegul meu pe partea dreapta a drumului cu masina oprita deoarece aveam probleme tehnice la masina. colegul meu sa dus in fata sa vada ce sa intamplat. in acel moment au trecut un echipaj de politie care a oprit in dreptul nostru, a stat 3 secunde dupa care a plecat. in acest timp colegul meu care are permis (eu nu am permis) mia zis sa dau la automat. in timp ce dadeam la automat observ ca masina de politie care era la 500 de metri a inceput sa dea cu spatele pana in dreptul nostru si a venit direct la mine sa imi ceare permisul. iam explicat ca nu detin permis, in acel moment politistul ma luat fortat in masina si nea dus intr-un bar si ma fortat sa dau o declaratie ca am condus masina desi nu conduceam masina. pot schimba declaratia pe care ma pus sa o dau fortat? ce pot face in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:04, 15 Decembrie 2010
Puteti schimba declaratia dar ar fi indicat ca in prealabil sa consultati un avocat.
Nu pare credibila varianta dvs. si e posibil sa va ingreunati situatia daca va complicati inutil...
Daca relatarea dvs este reala,va fi greu sa dovediti ca aveti dreptate,pentru ca aveti un sigur martor,care este colegul dvs.
Este adevarat ca sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala,dar si dvs trebuie sa faceti aparari in sensul ca nu ati condus masina si ca persoana care a condus-o pana in acel moment este colegul dvs.
Politistii s-ar putea sa aiba fotografii,care sa ateste ca ati condus si atunci,toata apararea dvs poate fi compromisa.
Este bine sa va ganditi si la aceasta posibilitate.
Mesaje reeditate
@ andrei_bt
Data post: Miercuri, 15 Decembrie 2010, 00:43
Subiect: problema dosar penal bt

se poate schimba o declaratie data la politie?

ultima data editat de andrei_bt pe data de Miercuri, 15 Decembrie 2010, 01:01

@ r.gabi
Data post: Miercuri, 15 Decembrie 2010, 02:25

Data mai multe detalii despre situatie pentru a primi un raspuns concret si care sa va fie de folos.
In general,schimbarea unei declaratii este de natura de a afecta credibilitatea persoanei care face acest lucru.
Nu confundati dreptul de a va schimba declaratia cu dreptul de nu fi condamnat.
Presupun ca s-a incheiat si un proces verbal.
L-ati semnat?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu confundati dreptul de a va schimba declaratia cu dreptul de nu fi condamnat.
Presupun ca s-a incheiat si un proces verbal.
L-ati semnat?

Eu nu imi permit sa fac supozitiii sau sa divaghez de dragul de a posta.
Schimbarea declaratiei in mod concret,daca nu exista motive justificate pentru aceasta ,atrage pentru cel care o schimba prezumtia de lipsa de credibilitate.
Motivul schimbarii declaratiei trebuie justificat foarte temeinic.
In rest depinde de probele administrate,aceasta nu insemna pronuntarea unei condamnari sine qua non

Alte discuții în legătură

Refuz proba biologica Alvaro Liniers Alvaro Liniers Organe de politie a oprit un sofer care nu este obisnuit cu drepturilor si obligatiilor soferilor in tara, pentru ca lucreaza in Spania. In 5 decembrie trecut, ... (vezi toată discuția)
Complicitate pe nedrept!? numelemeu numelemeu Buna ziua,am o problema grava si nu stiu cum sa actionez. Un prieten m-a rugat sa-i trec masina in tara,iar dupa circa 5 luni ajung sa aud ca masina este ... (vezi toată discuția)
Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)