avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complicitate pe nedrept!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complicitate pe nedrept!?

Buna ziua,am o problema grava si nu stiu cum sa actionez. Un prieten m-a rugat sa-i trec masina in tara,iar dupa circa 5 luni ajung sa aud ca masina este furata.In tot acest timp,masina,a fost inregistrata pe numele meu.Respectivul,care mai are la activ alte furturi,probleme cu arme,etc.,de care eu nu stiam,a fost prins si acum ma numeste "complice" la furt. Sustin ca nu am mers cu el niciodata la furat,sau nu am stiut de faptul ca fura masini,si alte bunuri.Acum,politia ma audiaza,ba chiar mai mult,m-au si lovit,si m-au obligat sa scriu in declaratii ca am fost cu el intr-un anumit loc,ceea ce nu este adevarat.Am scris acest lucru,intrucat am fost pun sub presiune,lovindu-ma.Mentionez ca inca nu am avocat,ei spunandu-mi ca sunt doar in calitate de martor,eu neputand sa ma incred in ei. Ce e de facut in aceasta situatie?Va rog frumos sa ma sfatuiti,am mare nevoie de ajutor
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:09, 1 Decembrie 2010
daca esti audiat doar ca martor nu ai nevoie de avocat , dar daca se ingroasa gluma si esti pus sub invinuire pentru copmplicitate trebuie neaparat sa ai un avocat , altfel se abuzeaza de lipsa de cunostinte juridice a celor cercetati.
Daca dovedesti ca ai fost un cumparator de buna credinta nu ti se poate intampla nimic .
Ca si martor nu este obligatoriu sa aveti un avocat, dar nu este nici interzis; oricum, daca ati fost abuzat fizic si/sau psihic, puteti formula o plangere la procurorul care supravegheaza cazul.
Nu am fost cumparator de fel,pentru ca nu am cumparat masina de la el,mi-a trecut-o pe nume doar ca sa i-o aduc din strainatate,el neavand permis.Mentionez si faptul ca nu am antecedente penale,sau orice altceva in acest sens
stan petru-radu a scris:

Ca si martor nu este obligatoriu sa aveti un avocat, dar nu este nici interzis; oricum, daca ati fost abuzat fizic si/sau psihic, puteti formula o plangere la procurorul care supravegheaza cazul.
problema in acest sens este ca nu am dovezi... m-au agresat in primul rand la mine acasa,lovindu-ma cu acel baston in stomac,iar apoi in sectie,atunci cand m-au obligat sa scriu in declaratie ceea ce le convenea lor,probabil.In acest sens,nu stiu cum as putea dovedi ca m-au agresat,si mai ales ca m-au obligat practic sa recunosc ceea ce nu este adevarat!
Ma intreb totusi,cum as putea sa scap totusi de declaratiile mincinoase ale "prietenului" ?

Alte discuții în legătură

Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala! corinuta corinuta As dori sa aflu ce se intampla atunci cand sotul care si-a agresat sotia, nu recunoaste ulterior la politie sau in instanta ca el ar fi agresat-o. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stergatoare auto holyvmp holyvmp Buna seara, Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni. Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt ... (vezi toată discuția)