Buna ziua,am o problema grava si nu stiu cum sa actionez. Un prieten m-a rugat sa-i trec masina in tara,iar dupa circa 5 luni ajung sa aud ca masina este furata.In tot acest timp,masina,a fost inregistrata pe numele meu.Respectivul,care mai are la activ alte furturi,probleme cu arme,etc.,de care eu nu stiam,a fost prins si acum ma numeste "complice" la furt. Sustin ca nu am mers cu el niciodata la furat,sau nu am stiut de faptul ca fura masini,si alte bunuri.Acum,politia ma audiaza,ba chiar mai mult,m-au si lovit,si m-au obligat sa scriu in declaratii ca am fost cu el intr-un anumit loc,ceea ce nu este adevarat.Am scris acest lucru,intrucat am fost pun sub presiune,lovindu-ma.Mentionez ca inca nu am avocat,ei spunandu-mi ca sunt doar in calitate de martor,eu neputand sa ma incred in ei. Ce e de facut in aceasta situatie?Va rog frumos sa ma sfatuiti,am mare nevoie de ajutor
sustin afirmatiile - ia un avocat rapid ptr ca martorul se transforma rapid in invinuit. de altfel asta este si tactica politiei - te lasa martor deoarece nu beneficiezi de drepturile unui invinuit cum ar dreptul la tacere. Un martor care tace este pasibil de infractiunea de marturie mincinoasa :) apoi, dupa ce afla tot ce aveau nevoie te schimba in invinuit si degeaba ai dreptul mentionat deoarece tu deja ai declarat ce nu trebuia.
in plus, prezenta unui avocat te va scuti de argumentele "nelegale "ale politiei.
Este ciudata sa bata politia un martor.Nu am mai auzit asa ceva:D
Insa, in mod sigur sansele de a deveni invinuit sunt mari.
Probabil ca a dat celebra declaratie olografa...si domnii politisti nu au considerat ca ar avea dreptul la aparator...Asa se considera mai demult...
Este posibil sa fie vorba despre o extindere a urmaririi penale si sa va puna sub invinuire daca aveti vreun amestec in una dintre faptele sale.
Recomandabila este angajarea unui avocat,in fata caruia sa dati declaratiile.
Plangerea penala!
corinuta
As dori sa aflu ce se intampla atunci cand sotul care si-a agresat sotia, nu recunoaste ulterior la politie sau in instanta ca el ar fi agresat-o. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)