Buna ziua,am o problema grava si nu stiu cum sa actionez. Un prieten m-a rugat sa-i trec masina in tara,iar dupa circa 5 luni ajung sa aud ca masina este furata.In tot acest timp,masina,a fost inregistrata pe numele meu.Respectivul,care mai are la activ alte furturi,probleme cu arme,etc.,de care eu nu stiam,a fost prins si acum ma numeste "complice" la furt. Sustin ca nu am mers cu el niciodata la furat,sau nu am stiut de faptul ca fura masini,si alte bunuri.Acum,politia ma audiaza,ba chiar mai mult,m-au si lovit,si m-au obligat sa scriu in declaratii ca am fost cu el intr-un anumit loc,ceea ce nu este adevarat.Am scris acest lucru,intrucat am fost pun sub presiune,lovindu-ma.Mentionez ca inca nu am avocat,ei spunandu-mi ca sunt doar in calitate de martor,eu neputand sa ma incred in ei. Ce e de facut in aceasta situatie?Va rog frumos sa ma sfatuiti,am mare nevoie de ajutor
Sa stiti ca o persoana poate fi batuta si fara urme.Intrebati persoane care sustin ca au fost batute.
Este insa adevarat ca daca are certificat IML castiga...la CEDO...sigur as zice conform jurisprudentei instantei europene.
Si sfatul meu ar fi sa va angajati urgent un avocat! Din punctul meu de vedere ati gresit ca nu ati avut unul inca din prima faza! Nu este tarziu nici acum. Important este sa va puteti retrage acele declaratii.... dar este de retinut ca retragerea nu se poate face asa dupa bunul plac, ci doar in anumite conditii, in functie de situatia de fapt si de alte aspecte!
Oricum, daca ati fost agresat, acest lucru trebuie adus la cunostinta procurorului de caz. Probabil va fi mai greu sa trageti la raspundere persoanela care au facut acel gest, dar macar pe viitor nu se va mai intampla asa ceva!
Asistenta juridica este obligatorie in faza de urmarire penala!
Eu am un feeling ca in cazul de fata (ca in multe alte cazuri) se efectueaza acte premergatoare, dar nu s-a inceput urmarirea panala!
Din pacate este o practica mai veche si daunatoare a organelor de politie, de a actiona in acest mod! Veniti pana la sectie sa dati o declaratie... ca martor... ca doar sunt acte premergatoare si, nu-i asa, in aceasta faza nu aveti nevoie de avocat:)! Si daca tot nu aveti nevoie de avocat... va ajutam noi:))
Si uite asa se da o prima declaratie, cu eludarea dispozitiilor legale, declaratie care mai greu poate fi intoarsa!
Plangerea penala!
corinuta
As dori sa aflu ce se intampla atunci cand sotul care si-a agresat sotia, nu recunoaste ulterior la politie sau in instanta ca el ar fi agresat-o. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)