avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate eugeniaeugenia

Activitate eugeniaeugenia

Răspuns la discuția concediu de crestere a copilului
Va multumesc.
Mie nu-mi e foarte clara exprimarea acestui aliniat , de aceea am cerut pareri avizate. Din exprimare nu reiese la ce se refera "fara intrerupere". De pilda, daca ai absolvit liceul si nu te-ai inscris in toamna la alte cursuri preuniversitare sau universitare, ci abia in anul urmator, se considera intrerupere ?
Buna ziua,
As dori o lamurire referitor la indemnizatia de crestere a copilului in urmatoarea situatie: O tanara, care frecventeaza cursurile Scolii Portliceala, nu lucreaza, nu beneficiaza de indemnizatia de somaj si nici nu are continuitate in studii, adica exista o pauza de cativa ani de ultima terminarea studiilor si de cateva luni de la ultimul loc de munca.Poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Va multumesc.
Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
Răspuns la discuția Cand pot beneficia de pensie?
da, va multumesc...speram sa nu fi inteles eu bine si sa imi dati alt raspuns:D
Buna ziua
Sunt nascuta la data de 21.03.1955, stagiul de corizare 35 de ani si 10 luni. As dori sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare.
Va multumesc