avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

Buna ziua
Sunt nascuta la data de 21.03.1955, stagiul de corizare 35 de ani si 10 luni. As dori sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eugeniaeugenia , utilizator 11:58, 21 Decembrie 2010
Cand veti avea un stagiu total de cotizare de 38 ani.O zi buna.
De pensie anticipata puteti beneficia daca indepliniti, cumulativ, urmatoarele doua conditii: aveti varsta de 55 de ani (conditie indeplinita) si ati depasit stagiul complet de cotizare cu 8 ani, respectiv aveti un stagiu de 38 de ani (conditie neindeplinita).

Daca doriti, incepand cu 3 ianuarie 2011 puteti solicita pensie anticipata partiala (categoria de pensie la care se aplica procentul de diminuare).
da, va multumesc...speram sa nu fi inteles eu bine si sa imi dati alt raspuns:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensionare adelina_vlasceanu adelina_vlasceanu Sunt nascuta pe 11 august 1956 si doresc sa aflu cand pot iesi la pensie fara penalizare. Mentionez ca lucrez de 38 de ani din care 3 ani am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua.Sotia mea este nascuta in data de 24 09 1957 si are vechime in munca de 35 ani. Cand poate iesi la pensie normal, anticipata,sau anticipata partial? ... (vezi toată discuția)