avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate mcalug

Activitate mcalug

Am dat o suma de bani unei rude pentru a plati avansul pentru un apartament. Aceasta a incheiat precontractul in numele ei. Acum doresc sa platesc restul de bani si sa inchei contractul de cumparare pe numele meu. Cum trebuie procedat pentru ca vanzarea sa fie facuta pe numele meu si banii dati la precontract sa fie considerati ca parte in suma totala? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Sunt proprietarul unei gospodarii intr-o comuna din judetul Brasov (obtinuta prin mostenire de la parintii mei).

Curtea care imi apartine se invecineaza cu un teren (o alta curte cu deschidere la strada) ai carui proprietari au decedat fara sa lase mostenitori.

Acest teren invecinat nu are in acest moment proprietar legal, si nici nu exista vreo persoana care sa plateasca impozit pentru el.

Cu toate acestea, terenul este folosit de catre cel ce se invecineaza cu el pe cealalta latura. O parte din casa pe care si-a construit-o vecinul se afla pe terenul fara proprietar, iar restul terenului este folosit de vecin ca gradina. Aceasta, repet, in conditiile in care nu are acte de proprietate asupra terenului si nu plateste impozit pentru el.

Eu doresc sa concesionez / cumpar acest teren ramas fara proprietar, cel putin partea ramasa libera de constructii. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le intreprind?