avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate iris9

Activitate iris9

va multumesc
Răspuns la discuția incheiere contract de munca
va multumec mult
Răspuns la discuția incheiere contract de munca
Va multumesc. in acest caz nu ar trebui sa primeasca preaviz, poate sa ramana fara serviciu asa dintr-o data/
Sotul meu este unicul angajat al unui magazin deschis de doua persoane asociate. Sambata unul dintre patroni a venit la magazin insotit de un reprezentant al celui de-al doilea patron si la anuntat pe sotul meu ca o sa inchida magazinul pentru ca este in pierdere, ca vrea sa faca receptia marfurilor ramase si sa incheie contractul de munca al sotului meu. Toate acestea atunci pe loc, fara nici o discutie prealabila, fara ca sotul meu sa primeasca preaviz. Luat prin surprindere sotul meu i-a spus ca ar vrea el sa preia firma si sa se asocieze cu celalalt patron.
Este indicat sa faca un asemenea pas(de a prelua firma) sau de evitat? Este posibil ca firma sa aiba datorii sau imprumuturi? Cum se poate afla daca sunt asemenea probleme cu magazinul?
se poate desfinta o firma asa de pe o zi pe alta, si mai ales fara ca angajatorul sa aibe nici o obligatie fata de acest unic angajat care a muncit acolo 8 ani? oare ce se poate face? Multumesc.
Buna seara. Sotul meu este unicul angajat al unui magazin. Sambata a venit patronul si l-a anuntat ca va inchide magazinul pentru ca este doar in pierdere , si ca ''acum iti inchei contractul de munca''. Sotul meu a fost foarte surprins si l-a rugat sa se intalneasca luni pentru a discuta mai multe, si a clarifica situatia. Mentionez ca nu a primit preaviz, si nu a stiut pana acum de intentiile patronului. Este legal sa concediezi astfel un angajat? Ce se poate face in astfel de situatii?
va multumesc.

Răspuns la discuția Imi fura pamantul
va multumesc
va multumesc mult pentru raspuns
Va rog, sa-mi spuneti ce se intampla daca un salariat pica examenul psihologic sau daca la controlul psihiatric periodic se constata o problema(suspiciune de tulburare psihica). Poate fi concediat? poata sa i se retraga permisul de conducere?
Multumesc
Răspuns la discuția Imi fura pamantul
va rog daca nu sunt prea insistenta, cum am putea face dovada ca suntem propietarii acelui teren, pentru ca nu avem nici un act pe el, iar martorii prezenti in momentul cumpararii au murit.
multumesc
Răspuns la discuția Imi fura pamantul
va multumesc mult pentru indrumari