avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imi fura pamantul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imi fura pamantul

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
In urma cu 60 ani bunicii mei au cumparat un teren, in prezenta unor martori, fara nici un fel de chitante. Au folosit acest teren bunicii (in prezent doar bunica mai traieste, bunicul si martorii sunt morti)si o matusa cu familia ei pana anul acesta cand au inceput necazurile.
Un vecin care are o parcela langa terenul in cauza, a inceput sa curete tot terenul(al bunicii mele si al lui) sa defriseze, pe motivul ca noi nu avem nici un teren acolo, si ca totul ii apartine, ca are totul intabulat pe numele lui.
Am incercat sa discutam omeneste cu vecinul lacom, care ne-a jignit in toate felurile, si a continuat defrisarea de pe terenul nostru pe motivul ca ii apartine, am facut o seseizare la primaria locala care nu a luat nici o masura de a stopa taierea lemnului, si care nu ne-a dat nici un raspuns scris la plangerea noastra desi a trecut 2 luni, iar verbal ni s-a spus sa cadem la o intelegere ca intre vecini.
Mentionez ca primarul este frate cu vecinul lacom
, deci...
In prezent vecinul taie linistit de pe terenul nostru si noi nu stim ce sa facem ca sa-l oprim, nu stim cum sa demonstram ca terenul ne apartine ca doar il folosim de 60 ani desi nu avem nici un act pe el, dar nici vecinu nu are cum sa aibe acte pe terenul meu, nu stim caror institutii sa ne adresam
Va rog sfatuiti-ma. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iris9 , utilizator 18:51, 31 Mai 2015
Va trebui sa formulati actiune in instanta ptr.constatarea uzucapiunii(posesie de peste 30 ani)
Și intabularea proprietății făcând documentația cadastrală. Dacă aveți semne vechi de hotar ar fi f.bine căci s-ar merge pe o acțiune în grănițuire și stabilire prin hotărâre judecătorească a hotarului.Nu se ppoate știi doar din descrierea d-voastră cine are dreptate
Daca nu poate dovedi mai intai ca este proprietar, in ce calitate sa faca actiune in granituire?Actiunea in granituire are ca scop delimitarea proprietatilor invecinate.Trebuie mai intai sa faca dovada proprietatii, sa faca cadastru, sa-si inscrie proprietatea la cartea funciara si, doar dupa aceea, actiune in granituire.
Probabil că nu m-am exprimat corect- întâi ar fi acțiunea în uzucapiune și apoi grănițuirea.
va multumesc mult pentru indrumari

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire sau anulare uzucapiune ? muraruelena muraruelena - am o hotarare de reconstituire a dreptului de proprietate al meu asupra terenului autorilor mei ( teren intravilan ). - este vorba despre un teren ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie incheiere de respingere cerere de intabulare pentru proces de granituire? viomarius97 viomarius97 Am incercat sa-mi fac cadastru si intabulare la un teren cu casa, dar dupa multe incercari s-a dovedit ca vecinul are cadastru si intabulare si exista o ... (vezi toată discuția)