Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
In urma cu 60 ani bunicii mei au cumparat un teren, in prezenta unor martori, fara nici un fel de chitante. Au folosit acest teren bunicii (in prezent doar bunica mai traieste, bunicul si martorii sunt morti)si o matusa cu familia ei pana anul acesta cand au inceput necazurile.
Un vecin care are o parcela langa terenul in cauza, a inceput sa curete tot terenul(al bunicii mele si al lui) sa defriseze, pe motivul ca noi nu avem nici un teren acolo, si ca totul ii apartine, ca are totul intabulat pe numele lui.
Am incercat sa discutam omeneste cu vecinul lacom, care ne-a jignit in toate felurile, si a continuat defrisarea de pe terenul nostru pe motivul ca ii apartine, am facut o seseizare la primaria locala care nu a luat nici o masura de a stopa taierea lemnului, si care nu ne-a dat nici un raspuns scris la plangerea noastra desi a trecut 2 luni, iar verbal ni s-a spus sa cadem la o intelegere ca intre vecini.
Mentionez ca primarul este frate cu vecinul lacom
, deci...
In prezent vecinul taie linistit de pe terenul nostru si noi nu stim ce sa facem ca sa-l oprim, nu stim cum sa demonstram ca terenul ne apartine ca doar il folosim de 60 ani desi nu avem nici un act pe el, dar nici vecinu nu are cum sa aibe acte pe terenul meu, nu stim caror institutii sa ne adresam
Va rog sfatuiti-ma. Multumesc.