avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate shabba

Activitate shabba

Multumesc pentru raspunsul rapid.

Datele furnizate de dumneavoastra par sa imi apere interesul.

Am citit prevederile Codului fiscal gasit in lunk--ul oferit, si am concluzionat ca dupa litera legii se pare ca am vandut 1 cadire si 2 terenuri.

In cazul cladirii se aplica prevederile .Art. 254: Dobandirea, instrainarea si modificarea cladirilor, alin (5), putandu-se impune cate o amenda mie respectiv mamei mele.

Dar, cele 2 terenuri, pica sub incidenta
ART. 259 Dobândiri şi transferuri de teren, precum şi alte modificări aduse terenului
, iar alin (6) si (7) nu prevad obligativitatea de a declara instrainarea terenului.

Am dreptate, sau este o scapare in redactarea legii???

Multumesc.
Buna ziua,

Problema mea: Acum un an am vandut o casa in Timisoara, la care eram coproprietar cu mama mea. Casa era compusa din casa cu CF separat, si 2 terenuri, fiecare cu CF separat (total 3CF-uri pentru o singura proprietate)

Cum notarul nu m-a instiintat (asa am auzit ca se procedeaza, ca cetateanul sa fie in cunostinta de cauza) ca trebuie sa declar vanzarea la primarie , gandindu-ma ca cumparatorul are oricum obligatia de a anunta primaria in 30 de zile, astfel, intr-o lume LOGICA s-ar putea urmari ca vechiul proprietar a vandut, si sa nu mai fie impozitat, nu mi-am batut capul. Intre timp am cumparat o alta locuinta in alta localitate, unde mi-am indeplinit obligatia de a anunta primaria.

Acum am aflat ca trebuie sa depun la primaria Timisoara o cerere de scoatere din evidenta a imobilului si sa platesc o amenda. Am zis asta e, am pregatit cererea, dus la primarie, unde aflu ca trebuie sa depun 3 cereri pentru fiecare ACT - in care fiecare act inseamna de fapt acelasi contract de vanzare-cumparare - si mi se vor impune 3 amenzi mie, 3 amenzi mamei mele, deci in total 6 amenzi, deoarece amenzile se dau pe ACT. Totusi, exista un SINGUR ACT, care este UN contract de vanzare-cumparare pentru intreaga proprietate.

Avand in vedere ca in aceasta perioada nu am posibilitatea de a plati cele 6 amenzi, sunt pus in imposibilitatea de a depune cererea respectiva.
Nu doresc sa ma sustrag de la obligatia de a plati amenda, m-am resemnat, dar as dori sa stiu daca nu cumva exista un abuz in a impune 3 amenzi pe baza unui Contract.

Avand in vedere ca nu mai am alte proprietati inregistrate la Timisoara, ce se intampla daca nu depun cererea, sau in cazul in care depun cererea dar nu platesc amenzile?

Multumesc.
Răspuns la discuția Riscuri executare
Nimeni??
Buna ziua.
Tatal meu are cateva credite, dintre care unul cu garantie ipotecara pe casa proprietatea mea si a mamei mele.
Tatal meu a in Germania, unde a plecat sa lucreze, si avut probleme de sanatate si este in incapacitate de munca, deci nici creditele nu le poate plati. Deocamdata ne gandim cum sa il aducem acasa.
Creditul cu garantie ipotecara ma voi stradui sa il platesc eu, eventual voi incerca sa il refinantez printr-un credit luat pe numele meu.
As vrea sa stiu care este riscul in momentul in care celelalte banci vor demara executarea silita.
Am inteles ca se pune proprire pe conturile bancare. Asta include si contul aferent creditului ipotecar? Adica daca voi continua sa platesc eu rata, exista riscul sa se scada o treime?
Daca reusesc sa iau un credit pe numele meu sa achit soldul, va fi pericolul ca celelate banci sa scada o treime din suma?
Ar putea celelalte banci sa execute imobilul daca tatal meu nu este proprietar (este mama mea, e posibil sa se considere bun comun, prin alianta)?

Care sunt situatiile in care se poate apela la asigurarea de viata cesionata in favoarea bancii, si ce poate acoperi aceasta?

Orice sugestie/sfat este bine venit.